מדליקים מנגל אחרי המדורה? הנה הטיפים של השפים

עשיתם פעם מנגל עם דגים במקום בשרים? תתפלאו, אבל זה יכול להיות מושלם. אבל לא נקפח. אספנו לכם טיפים מצמד שפים מובילים בתחום הכשר, הן למנגל בשרי והן למנגל דגים. רק אל תשכחו לנקות אחריכם!

אחרי מדורת ל"ג בעומר, מתיישבים בני המשפחה או קבוצת החברים לארוחת ערב. למה לא לנצל את ההזדמנות והאש לעריכת מנגל? אז במקום להסתפק בתפוחי אדמה, אספנו לכם טיפים ממיטב השפים.

השף אלי מנחם ממסעדת רודריגז הירושלמית, שמתמחית בבשרים, מעניק לנו את הטיפים למנגל בשרי מושלם.

1)מומלץ לקנות בשר טרי ולא קפוא
2)כדאי ומומלץ להשרות את העופות והפרגיות לילה קודם בתערובת שבחרתם, שמן זית תבלינים ועוד.
3)אם אתם רוצים להמליח מעט את הבשר רצוי להמליח עם סיום הצליה דקה ממש לפני שמורידים את הבשר מהאש.
4)כדאי לצלות גם שיפודי ירקות, זה טעים ובריא.
5)הכינו מבעוד מועד בקערות נפרדות את כל סוגי הבשרים שהחלטתם לצלות, נתח טרי של בשר מתבלים במלח ופלפל שחור וצולים.
6)מומלץ לצלות נתחים שלמים של בשר, וכנ"ל עוף בשלימותו.

לדבריו של השף בשר אדום לא משרים. לא ביין או במרינדה את העופות ופרגיות מומלץ להשרות.

והנה מתכון נפלא למרינדת עוף להשרות לילה קודם.
גרידת לימון, עלי אורגנו טריים, שמן זית, מלח ופלפל , מערבבים ומשרים את העוף למשך כל הלילה.

בדרך כלל על האש מתחבר לבשרים, אבל היי, תגלו שלצלות דגים זו חוויה טעימה מאד. חני כהן השפית של מסעדת ריקוטה הירושלמית נתנה לנו את הטיפים למנגל דגים מושלם:

1)רוב הדגים מתאימים לצליחה, מושט, דניס, בס, ואפילו דג פורל. מה שחשוב הוא דג טרי מאד שהוא בעל אחוזי שומן עסיסיים.
2)אם רוצים למלא את הדג לפני הצלייה מכינים את המילוי, ממלאים בחצי הכמות את הדג ואת החצי השני מניחים על הצד העליון בזמן שהצד התחתון נצלה.
3)אפשר לצלות את הדג כשהוא עטוף בנייר אלומיניום עם שמן זית לימון ותבלינים. מה ששומר על שלימות הדג ומעניק לו את הטעמים מרוכזים.
4)אם צולים ישירות על הרשת משמנים את הדגים קלות, ומתבלים במלח ופלפל לבן. מניחים שורה של עלי רוזמרין טריים ועליהם מניחים את הדג.
5)זמן הצלייה המומלץ הוא בין שבע לעשר דקות.

בתיאבון!

מה ברצונך לחפש?

נתקלתם בחדשה מרעישה? ידיעה מעניינת מוזמנים לספר לנו