בכירי חמאס, בהם חאלד משעל, עזבו מרצונם את קטאר

ברקע המשבר בין קטאר לשכנותיה בגלל קשריה לארגוני טרור, בהם חמאס, חברי הלשכה המדינית של הארגון עזבו את הנסיכות כדי לא להביך אותה ולאלץ אותה לגרשם. כעת שוקלים הבכירים להקים את הלשכה במלזיה, בלבנון או אפילו בעזה

חברי הלשכה המדינית של חמאס, חאלד משעל, מוחמד נאסר, סמי חטאר, עיזת א-רישק ומאהר עביד עזבו את קטאר מרצונם – כך מסר היום (חמישי) בכיר חמאס אחמד יוסף לעיתון הירדני "אל-ג'ד".

לפי הדיווח, ברקע המשבר בין קטאר לשכנותיה בגלל קשריה לארגוני טרור, בהם חמאס, בכירי הארגון עזבו את הנסיכות כדי לא להביך אותה ולאלץ אותה לגרשם. לדברי יוסף, תנועת חמאס שוקלת לחדש את הקשרים עם איראן לנוכח ההתפתחויות האחרונות והקואליציות שנרקמות באזור.

בדיווח הירדני נכתב כי ההנהגה שוקלת כעת להעביר את הלשכה המדינית מקטאר למלזיה או ללבנון, ואפילו חזרה לעזה. בכיר חמאס סאלח אל-עארורי עזב את קטאר למלזיה בתחילת השבוע. קטאר רואה עצמה כנותנת החסות המרכזית של תנועת חמאס ונחשבת לתומכת נלהבת שלה.

בימים האחרונים גורשו אמנם שמונה פעילי חמאס מקטאר, אך מדובר בפעילים של הזרוע הצבאית. פוליטיקאים ודרג ההנהגה בחמאס נותרו בדוחא, נהנים עדיין ממנעמי החיים. גם אנשי דת בכירים שמזוהים עם האחים המוסלמים, דוגמת יוסף אל-קרדאווי, נותרו בקטאר.

בתחילת השבוע הכריזו ערב הסעודית, איחוד האמירויות הערביות, מצרים ובחריין על ניתוק כל הקשרים עם קטאר, בטענה כי היא תומכת בטרור. לצעד החריף הצטרפו ממשלות השולטות בחלקים מתימן ומלוב, כמו גם ממשל האיים המלדיביים.

בניסיון לסיים את המשבר עם קטאר הציג השבוע סלמאן מלך ערב הסעודית לאמיר כוויית סבאח אל-אחמד א-סבאח עשרה תנאים. השניים נועדו בג'דה שבערב הסעודית, יום לאחר ההכרזה הסעודית על ניתוק הקשרים עם קטאר.

מוקדם יותר הכריז שר החוץ של ערב הסעודית עאדל אל-ג'ובייר כי קטאר צריכה לנקוט "כמה צעדים", בהם הפסקת התמיכה חמאס, על מנת לחדש את היחסים הדיפלומטיים והכלכליים על המדינות הערביות שהכריזו על ניתוק היחסים. "החלטנו לנקוט צעדים כדי להבהיר שהגבול נחצה", קרא אל-ג'ובייר, במהלך ביקורו בפריז, בירת צרפת.

אמש שוחח נשיא ארצות הברית דונלד טראמפ עם אמיר קטאר, לראשונה מאז פרוץ המשבר בינה לבין מדינות ערב. טראמפ אמר כי הוא "מוכן למצוא פתרון למשבר", והציע לארח פגישה בבית הלבן לשם כך. בהודעת הבית הלבן על השיחה נמסר כי הנשיא הדגיש את החשיבות של שיתוף הפעולה בין מדינות המפרץ למניעת מימון של ארגוני טרור ובלימת אידאולוגיות קיצוניות.

אתמול אמר טראמפ כי מנהיגים במזרח התיכון אמרו לו במהלך ביקורו באזור, בחודש שעבר, כי קטאר מממנת אידיאולוגיה קיצונית. "אמרתי להם שאי אפשר יותר להמשיך ולממן קיצונים, והם הצביעו על קטאר", כתב טראמפ בחשבון בטוויטר שלו.

קטאר, איראן ומצוקה כלכלית: חמאס יפתח בעימות נוסף מול ישראל?

0 0 הצבעות
דירוג הכתבה
2 תגובות
ישנות
חדשות המדורגות ביותר
Inline Feedbacks
הצגת כל התגובות

החמאסניקים כמובן לא עזבו את קטאר מתוך 'התחשבות', כדי לא להביך אותה.
הם עזבו כדי לא להביך את עצמם.
החמאסניקים הבינו שאם לא יעזבו מרצונם, קטאר תגרש אותם, והם עצמם יובכו.
יתירה מזאת:
יש להניח שהשלטון הקטארי יצר קשר עם ראשי החמאס, והבהיר להם: 'חברה, תתחפפו מפה מהר, אחרת נצטרך להעיף אתכם בעצמנו, ויהיה לכם מאוד לא נעים'. (כלומר, השלטון גירש אותם באיומים, ולא שהם עזבו מרצונם).

יאסער עראפאת פינה מקום לכל החמולה שיבואו אליו ישירות
חבל על כל רגע
הזמן קצר והמלאכה מרובה

מה ברצונך לחפש?

נתקלתם בחדשה מרעישה? ידיעה מעניינת מוזמנים לספר לנו