אילוסטרציה. pixabay

הותר לפרסום: השיג נתוני לקוחות וניסה לסחוט את הבנק במיליונים

הותר לפרסום: תושב הצפון, שעבד בעבר באחד הבנקים הגדולים במדינה, נעצר בחשד שניסה לסחוט את הבנק. הוא השיג מידע על לקוחות הבנק וחברות מסחריות נוספות ואיים להפיץ אותם, אלא אם כן ישולמו לו יותר ממיליון שקלים באמצעות מטבע ביטקוין

המשטרה עצרה לפנות בוקר (יום א') גבר בן 32 מצפון הארץ בחשד כי ניסה לסחוט בנק וחברות נוספות במשק. כך הותר בצהריים לפרסום. הגבר איים לחשוף מאגרי נתונים של לקוחות אם לא יקבל מהנהלת הבנק והחברות המסחריות סכום של יותר ממיליון שקל שישולם לו במטבע וירטואלי מסוג ביטקוין.

המעצר התבצע בתום חקירה סמויה של יחידת הסייבר בלהב 433 בשיתוף פעולה עם הרשות הלאומית להגנת הסייבר וארגוני משטרה בעולם. החקירה אף כללה פעילות ייחודית ברשת ה"דארקנט". העצור יובא היום לדיון בהארכת מעצרו בבית משפט השלום בראשל"צ.

מערך הסייבר של משטרת ישראל ערוך עם כלים מקצועיים, על מנת להתמודד עם איומי הסייבר ולפיכך, בתום חקירה מואצת, בשת"פ הרשות הלאומית להגנה בסייבר, ארגוני משטרה בעולם ופעילות ייחודית ברשת ה"דארקנט", הצליחה המשטרה לחשוף ולשים את ידה על החשוד בעבירות, בטרם הצליח לבצע את זממו.

ראשיתה של הפרשה, במיילים שנשלחו אל הנהלת הבנק והחברות כבר בסוף חודש יולי 2017 מהחשוד, שהנו עובד לשעבר בחברה המספקת שירותים למספר בנקים ומשרדים ממשלתיים, בינהם הבנק המדובר. עפ"י החשד הצליח החשוד להשיג מאגרי נתונים של הבנק, דוגמת פרטי זיהוי לקוחות, ודרש כופר כסף תמורת אי פרסום הנתונים ומכירתם – דבר שעלול היה לפגוע בבנק ובחברות.


בתוך כך, יחידת הסייבר בלהב 433 ויחידת המו"מ של משטרת ישראל, החלו בחקירת הפרשה, לצד התנהלות במיילים מול הסוחט, על מנת לאתר את החשוד שהסווה את זהותו ברשת ולבסס את הראיות הנדרשות נגדו, תוך נטרול האיום.

הבוקר, עם הסרת צו אסור הפרסום, ניתן כאמור לפרסם, כי צוותי משטרה מיוחדים של להב 433 ערכו חיפושים במספר זירות על מנת לאתר את החשוד ולנטרלו, תוך השתלטות במקביל על מחשבו ונגישותו לרשת ולסיים את הפרשה בהצלחה, עם מעצר החשוד, איסוף הראיות הנדרשות והשבת המידע הרגיש לבעליו למניעת הנזק הפוטנציאלי.

במקביל לחקירה המשטרתית, צוותים של הרשות הלאומית להגנת הסייבר, יחד עם הפיקוח על הבנקים , פעלו כדי לוודא שלא נגרם נזק למערכות הארגון, שלא היתה פגיעה בחשבונות הלקוחות ולא נפגעה רציפותו התפקודית ובכדי לשפר את חוסנן של מערכות הבנק.

במשטרה אומרים כי מזה תקופה ארוכה, מזהה המשטרה נדידה של פשיעה מסוגים שונים לסייבר, בין השאר סחיטה ואיומים נגד מוסדות פיננסיים, חברות וכן אנשים פרטיים. המשטרה פיתחה וממשיכה לפתח כלים רבים על מנת לצמצם את פוטנציאל הפשיעה ולהגדיל את סיכויי החשיפה בתרחישים אלה.

מה ברצונך לחפש?

נתקלתם בחדשה מרעישה? ידיעה מעניינת מוזמנים לספר לנו