ויקיפדיה

הלכה יומית: כמה נרות צריכים להדליק לכבוד שבת?

מדי יום, לפני 'אשרי' בתפילת ותיקין, {או לפני הוצאת ספר תורה בשני וחמישי}, אומר מרן ראש הישיבה הגאון רבי מאיר מאזוז שליט''א הלכה יומית לתלמידים ולציבור המתפללים. היום למד בהלכות הדלקת נר שבת

הלכה יומית מפי מרן ראש הישיבה הגאון הרב מאיר מאזוז שליט"א

יום רביעי כ"ח תשרי תשע"ח

ה'בן איש חי' אומר, נר שבת, החיוב מן הדין להדליק נר אחד, ונהגו להדליק שנים – אחד כנגד 'זכור' ואחד כנגד 'שמור'. והמדקדקים מדליקים שבעה נרות. (ע"כ דברי ה'בן איש חי').

וככה נהגו בג'רבא – להדליק שבעה נרות. אבל לא על חשבון זמן השבת, לפעמים יוצא שמדליקים מאוחר ובנרות האחרונים כבר שקעה החמה, אז זה לא שווה כלום, ידליקו אחד זה מספיק.

ויש אומרים שבשעה שמדליקים צריך לכבות את החשמל, כדי שיהיה רק האור של הנרות. אבל אין צורך, מעולם לא נהגנו כך. אפשר להדליק נרות כשהחשמל דלוק. שאם לא כן, אם אדם מדליק מוקדם, שעה ורבע לפני השקיעה – ב'פלג המנחה', הרי יש כבר אור גדול בחוץ כי השמש עדיין לא שקעה, אז מה אתה מדליק?! אלא ודאי שלא מסתכלים על זה. האדם לא רוצה לצאת ידי חובה בחשמל, ובמיוחד שיש פה גם חילול שבת.

לכן, אפשר להשאיר החשמל דלוק ולהדליק נרות, כי רוב הנשים מקבלות שבת בהדלקה, ואם כן, מי ידליק אחר כך את החשמל?! הבעל יישאר בבית ולא יילך להתפלל עד שידליק את החשמל??!!! לכן, לא צריך לעשות את זה.

מה ברצונך לחפש?

נתקלתם בחדשה מרעישה? ידיעה מעניינת מוזמנים לספר לנו