צילום: פלאש 90

20 שנות מאסר נגזרו על אחיו של המחבל מטולוז

בית המשפט בצרפת גזר 20 שנות מאסר על עבד אל קאדר מראח אחיו של המחבל שביצע את הטבח בבית הספר "אוצר התורה" בטולוז בו נרצחו הרב יונתן סנדלר עם שני ילדיו אריה וגבריאל, והילדה מרים מונסונגו הי"ד

אחיו של מוחמד מראח, המחבל שרצח ארבעה יהודים ושלושה חיילים בטבח בטולוז נידון היום (ה') ל-20 שנות מאסר.

בית המשפט הרשיע את עבד אל קדר מראח בן ה-35 בעבירות טרור, אך לא הרשיע אותו בסיוע לביצוע הטבח בבית הספר היהודי ב-2012.

עבד אל קדר, צרפתי ממוצא אלגי'ראי, הורשע שגרם לאחיו הקטן להפוך לאיסלאמיסט קיצוני והורשע בקשר לארגון טרור. לאורך המשפט הוא הכחיש שסייע למוחמד לתכנן את הטבח.

עבד אל קדר נעצר זמן קצר אחרי הטבח ומאז נשאר במעצר. הוא הכחיש קשר למתקפה וטען שלא ידע שאחיו מתכנן אותה. עורך דינו הביע הערב שביעות רצון מההחלטה שלא להרשיע אותו בסיוע לאחיו.

כזכור מראח ירה למוות בשלושה חיילים ולאחר מכן הגיע לכניסה לבית־הספר "אוצר התורה" בטולוז, פתח באש ורצח את הרב יונתן סנדלר עם שני ילדיו אריה וגבריאל, ואת הילדה מרים מונסונגו הי"ד.

מראח שנמלט מהמקום נהרג כמה ימים לאחר מכן על ידי כוחות הביטחון שרדפו אחריו.

אחיו, עבד־אל־קאדר, נאשם בכך שסייע לו בהשגת האופנוע שעליו רכב וחלק מכלי הנשק ששימשו אותו. משפטו של האח, עבד־אל־קאדר נפתח בתחילת החודש ולצידו נאשם גם מוחמד מוניר מסקין, סוחר נשק שסיפק למראח רובים ואפוד מגן.

במהלך הדיונים במשפט נחשפו כשלים במערכת הביטחון הצרפתית. כך למשל ברנרד סקוארסיני, לשעבר ראש הביון בצרפת הודה שלא היה תיאום בין גופי השיטור השונים, וששירותי הביון הצרפתיים קיבלו רק בדיעבד את המידע מעמיתיהם הזרים על שמראח שהה בפקיסטן באזורים שידועים בהכשרת ג'יהדיסטים.

גם כריסטיאן באל־אנדוי, שהיה אחראי הביון באזור טולוז ויצא לגמלאות לאחר הפיגוע העיד שלו הייתה לו גישה לסרטון הווידאו שבו נראה מראח רוצח שלושה חיילים צרפתיים כשבוע לפני הפיגוע ב"אוצר התורה", היו לו סיכויים גבוהים הרבה יותר לזהות אותו.

התביעה דרשה לגזור על מראח מאסר עולם, וטענה שהוא דתי קיצוני שהנחה אותו וסייע לו. בין השאר הזכירו קטנוע שגנב ששימש את אחיו בטבח בדרום מערב צרפת.

יעקב מונסונגו, מנהל בית־הספר, שאיבד בפיגוע את בתו מרים בת השמונה אמר בתחילת המשפט ש"עננה תמידית של עצב מרחפת מעל ראשנו".

בקהילה היהודית קיוו לעונש חמור במיוחד. "כל יום כשאנו שולחים את ילדינו לבית־הספר אנחנו חושבים על הנורא שבאירועי טולוז", אמר הרב הראשי בצרפת, חיים קורסיה, לסוכנות הידיעות הצרפתית.

אלבר רוש, נשיא הארגון היהודי בבורדו הסביר: "אנו זקוקים למשפט כדי להבין. עבור ההיסטוריה. ובו בזמן, קשה מאוד לחזות שוב בתמונות הכואבות ההן".

מה ברצונך לחפש?

נתקלתם בחדשה מרעישה? ידיעה מעניינת מוזמנים לספר לנו