מתכון לשבת: שטרודל בשר

לקראת שבת, מגיש שף אבנר אברהם מתכון קל להכנה של שטרודל בשר טעים במיוחד. בתיאבון!

לקראת שבת, מגיש שף אבנר אברהם מתכון קל להכנה של שטרודל בשר טעים במיוחד.

מצרכים:
1 חבילה בצק עדים מרודד
1 כף שמן סויה
1/2 ק"ג בשר טחון
1 בצל בינוני קצוץ דק
2 שיני שום קצוצות
5 יח' פטריות שמפניון פרוסות דק
100 גרם תערובת פיצוחים לסלט (ג'עלה)
כפית שטוחה מלח
1/2 כפית פלפל שחור גרוס
1/2 כפית פפריקה בשמן (מרוקאית )
1 כף פטרוזיליה קצוצה
1 ביצה טרופה
שומשום לקישוט

אופן ההכנה:
מחממים את השמן במחבת טפלון רחבה, מוסיפים את הבצל והשום לאידוי על להבה בינונית, מוסיפים את הבשר והפטריות ומאדים עד להתפוררות הבשר ואידוי כל הנוזלים, מתבלים במל, פלפל והפפריקה. מערבבים היטב ומניחים להתקרר, מוסיפים את הפיצוחים והפטרוזיליה.

פותחים את הבצק על גבי משטח מקומח מעט, מניחים 10 ס"מ מתחילת הבצק ומסדרים ערמה של הבשר לרוחב הבשר, בעזרת שאריות הבצק מכסים את הבשר ומגלגלים חצי סיבוב כך שהבסיס של השטרודל יהיה סגור.

מעבירים את הרולדה לתבנית אפיה על נייר אפיה, מורחים בביצה ומפזרי שומשום. אופים בחום של 200 מעלות למשך כ 20 דקות עד לקבלת צבע זהוב.

מומלץ להגיש עם טחינה איכותית ביתית.

בתיאבון!

לכל המתכונים של שף אבנר אברהם לחצו כאן

מה ברצונך לחפש?

נתקלתם בחדשה מרעישה? ידיעה מעניינת מוזמנים לספר לנו