דיכאו את המחאה או את האינטרנט? שמועות סותרות על המתרחש באיראן

מצד אחד, דיווחים על "סיום המרד". מצד שני, הגישה לאינטרנט במדינה נחסמה כמעט לחלוטין. מצד שלישי, תיעוד שדלף לרשת מלמד שהרחובות עדיין בוערים. בין לבין, הנשיא לשעבר נעצר בחשד להמרדה • מה באמת קורה באיראן? סקירה ותיעוד

ההתקוממות העממית באיראן נגד השלטונות במדינה מצליחה לבלבל את התקשורת וגופי המודיעין במערב. הדעיכה בדיווחים והתיעודים מהשטח לצד הצהרותיהם של ראשי השלטון ומשמרות המהפכה על "דיכוי המרד" הובילו להערכה כי אכן המחאה והמהומות התפוגגו.

אלא שבשעות האחרונות מתברר כי יתכן ומי שדוכאו אינן המחאות כי אם הרשתות החברתיות, או ליתר דיוק: הגישה אליהן. אזרחים איראניים טוענים כי השלטונות במדינה חסמו כמעט לחלוטין את הגישה לאינטרנט בכלל, ולרשתות החברתיות שמאפשרות העברת מידע ותיעוד אונליין – בפרט, כך שהמחאות – שלטענת האזרחים עדיין מתקיימות – מוסתרות מעיני העולם.

סרטונים שבכל זאת דלפו לרשת מהשעות האחרונות מלמדים כי הרחובות ברפובליקה האיסלאמית עדיין בוערים. באיזה עוצמות ובאיזה היקף? קשה מאוד להעריך בעקבות המידע המצומצם.

בסרטונים: תיעוד נדיר מהמחאות של הימים האחרונים, שהצליח לעשות את דרכו לרשתות החברתיות למרות החסימה של השלטונות

בתוך כך, כלי תקשורת באיראן מדווחים כי הנשיא לשעבר, מחמוד אחמדיניג'אד, נעצר בחשד להמרדה. ע"פ הדיווחים השונים, אחמדיניג'אד חשוד שנשא נאום בעיר שיראז ועודד את המפגינים להמשיך במחאה.

כזכור, במהלך ההתקוממות הנוכחית באיראן נהרגו קרוב ל-30 בני אדם ולמעלה מ-600 נעצרו. כאמור, השלטונות טוענים לדיכוי המרד, אך אזרחים מדווחים כי המחאה רחוקה מסיום.

//www.jdn.co.il/breakingnews/932737

//www.jdn.co.il/news/world_news/932254

מה ברצונך לחפש?

נתקלתם בחדשה מרעישה? ידיעה מעניינת מוזמנים לספר לנו