צילום: Basel Awidat\ Flash 90

אמ"ן: "נשמר רף גבוה של תחלואה בישובים הגדולים של הבדואים בנגב"

ע"פ נתונים שמתפרסם הבוקר בדו"ח מרכז המידע והידע של אמ"ן במהלך השבוע האחרון נשמר רף גבוה של חולים בישובים הבדואים הגדולים. ע"פ הדו"ח השבוע נרשמה ירידה במספר החולים, עם זאת, שיעור החולים המאומתים שהתגלו בבדיקות עדיין גבוה

מדו"ח של מרכז המידע והידע הלאומי למערכה בקורונה שמתפרסם הבוקר (שישי) עולה כי, במשך השבוע החולף נשמר רף גבוה של תחלואה במגפת הקורונה בישובים הגדולים של הבדואים בנגב, ובעיקר בישובים: רהט, ערערה בנגב, כסיפה, חורה, לקיה, תל שבע ושגב שלום.

במהלך השבוע זוהו 143 חולים חדשים בישובים הללו, לעומת 156 חולים שזוהו בשבוע שעבר. בנוסף מספר הבדיקות ירד ל-2,224 לעומת 2,734 בדיקות שבוצעו בשבוע שעבר. שיעור הבדיקות החיוביות עומד על 6.4% לעומת 6.5% בשבוע הקודם.

מבחינת פריסת המגיפה בתוך הישובים, התחלואה הגדולה נרשמה בערערה 63 חולים חדשים, עם יחס של 100 חולים פעילים ל-10,000 תושבים, ושיעור בדיקות חיוביות של 8% בשבוע האחרון. במקום השני רהט עם 46 חולים חדשים, ו-24 חולים פעילים לכל 10,000 תושבים, שיעור הבדיקות החיוביות בשבוע האחרון עומד על 6%.

בנוסף בישובים, חורה, וכסיפה ישנה מגמה מטרידה של שיעור בדיקות חיוביות גבוה (10% -7% בהתאמה) ושיעור בדיקות ל-10,000 תושבים נמוך יחסית בשבוע האחרון. ע"פ הנתונים שמוצגים בדו"ח המצב בקליה, תל שבע ושגב שלום טוב בהרבה מהמצב בשאר הישובים הבדואים.

ניכר כי קטלניות המחלה באוכלוסיה הבדואית בנגב נמוכה בהרבה מהממוצע הארצי (שני מקרי תמותה ו -6 חולים קשה מתוך 700 נדבקים, חמישית מהממוצע הארצי במקרי המוות ושליש בחולים הקשים). ניתן להסביר את המצב הזה, לאור פילוח הגילאים של הנדבקים – %93 מתחת לגיל 50 , ו- 6% בין גיל 50 לגיל 69 ומספר אפסי של חולים מעל גיל 70 (יתכן והמצב הזה קשור למיעוט הכולל של אוכלוסייה מבוגרת בישובים הללו) רק %2 מהאוכלוסייה מעל גיל 65, כאשר רוב החולים קשה והנפטרים מקורונה בארץ ובעולם הם מבוגרים מעל גיל 65.

לאור מצב התחלואה, ממליץ הדו"ח לשמר מספר בדיקות גדול בישובים הללו, כשהוא מציין :שנדרש להעלות משמעותית את מספר הבדיקות בחורה וכסיפה, כמו כן, להגביר את האכיפה של כללי הבידוד והריחוק החברתי ולהמשיך במאמצי הסברה נרחבים אודות חשיבות הכללים והבדיקות. בנוסף, יש להגביר את ההסברה באשר
לסיכונים שבהידבקותן של אוכלוסיות מבוגרות בני 50 ומעלה ובפרט בני 70 ומעלה, וזאת כדי לשמר שיעור תחלואה קשה ונפטרים נמוך.

מצב התחלואה בישובים הבדואיים

מה ברצונך לחפש?

נתקלתם בחדשה מרעישה? ידיעה מעניינת מוזמנים לספר לנו