צילום: עדינה ולמן - דוברות הכנסת

יו"ר ועדת חוץ וביטחון: "קיצור הבידוד יחסוך למשק כ־600 אלף ימי עבודה"

יו"ר ועדת חו"ב ח"כ צבי האוזר קורא למשרד הבריאות לשנות את הקריטריונים לבידוד מ־14 ל־12 ימים. האוזר מעריך: סיכוי נמוך לפתח תסמינים בשני הימים האחרונים. ובנוסף, קיצור הבידוד יחסוך למשק כ־600 אלף ימי עבודה ויחזק את אימון הציבור בממשלה

יו"ר ועדת החוץ והביטחון של הכנסת, ח"כ צבי האוזר (דרך ארץ), קורא לשנות את הקריטריונים לבידוד אנשים שבאו במגע עם חולי קורונה מאומתים. במכתב דחוף שמתפרסם הבוקר (רביעי) לראשונה ב'ישראל היום' ששלח למנכ"ל משרד הבריאות פרופ' חזי לוי מציין האוזר כי בעקבות הדיונים הממושכים שהתנהלו בשבועות האחרונים בוועדת חוץ וביטחון בשל חקיקת חוק הסמכת השב"כ לסייע בצמצום התפשטות הקורונה, ולאור הנתונים על היקף הולך וגדל של אנשים שנדרשים להיכנס לבידוד, הוא סבור יש לנקוט שני צעדים דחופים.

הראשון הוא לקצר את תקופת הבידוד של אנשים שבאו במגע עם חולה מאומת מ־14 ל־12 יום. לדבריו על בסיס מידע ושיחות רקע, מתחזקת ההערכה ששני הימים האחרונים של הבידוד (ה־13 וה־14) הם בעלי רמת סיכון נמוכה לפיתוח תסמינים ולהדבקה מאשר ב־12 הימים הראשונים.

בחודש יולי נכנסו וייכנסו לבידוד כ־300 אלף אנשים שנחשדו כי היו במגע עם חולים מאומתים. קיצור תקופת הבידוד ביומיים תחסוך למשק כ־600 אלף ימי עבודה.

השני, עדכון הקריטריונים למרחק ולמשך הזמן שבו שהה אדם עם נשא קורונה מאומת המחייבים כניסתו לבידוד. הכלל הנקוט כיום הוא שאדם ששהה במשך 15 דקות במרחק של עד 2 מטרים מנשא קורונה מאומת חייב להיכנס לבידוד.

הכלל הזה נקבע בעת התפרצות המגיפה בחודש מארס, כשלא היתה כלל הקפדה על עטיית מסיכות, הסדרת הסתייעות משרד הבריאות באיכוני השב"כ שבגללם מספר האנשים הנכנסים לבידוד גדול מאלה שנכנסו בלי חקירה אפידמיולוגית, והכנסתו לתוקף של יישומון אזרחי שייצר אינדיקציות נוספות למגעים המחייבים בידוד.

בסיכום מכתבו מציין האוזר כי: "המשך הכנסת מאות אלפי ישראלים לבידוד לפרקי זמן ארוכים, מבלי ש'עקרונות השיטה' ייבחנו, עלול לפגוע פגיעה של ממש באמון הציבור ובמחויבות שלו והמשיך לשתף פעולה במאמץ הלאומי. עלינו לשדר לציבור כי התקופה והקריטריונים לבידוד הם המינימום ההכרחי, וכי מתקיים הליך בחינה של הסדרים אלה באופן קבוע ושיטתי".

מה ברצונך לחפש?

נתקלתם בחדשה מרעישה? ידיעה מעניינת מוזמנים לספר לנו