כך נערכים ב"מי שמש" להכפלת מספר התושבים בעיר בית שמש

הקרב על צביונה של בית שמש יעמוד במרכז הבחירות הקרובות בעוד כארבעה חודשים, אולם ב"מי שמש" לא ממתינים לתוצאות וכבר נערכים להכפלת האוכלוסייה בבית שמש

מאגר המים הגדול בבית שמש יוקם בקרוב. בתאגיד המים "מי שמש" עמלים בימים אלו על הפרטים הסופיים בתכנונה של בריכת מים חדשה וענקית שתכיל 12,500 קוב. הבריכה תספק גיבוי למי שתייה לתושבי רמת בית שמש ג' שמתאכלסת בקרוב, רמת בית שמש ד' וה' ומתחם גולובנציץ – רמת אברהם, שצפוי להתאכלס בתוך כשנתיים.

קרא עוד:

[postim]‬‏

בסך הכול, ישרת מאגר המים החדש כ-24,000 משפחות, שימנו על פי ההערכות בין 120,000 ל-160,000 נפש.

מאגר המים המתוכנן ייחשב לענק גם בקנה מידה ארצי. מטרתו היא לצמצם עד למינימום את התקלות בזרם המים. אם תיווצר תקלה באחת הבריכות השכונתיות-מקומיות, הבריכה החדשה תעניק לה מיד גיבוי, והתושבים אפילו לא יידעו על כך שהייתה תקלה במערכת המים העירונית.

"אנו רוצים למנוע מצב, שבעיתות עומס, כמו ערבי שבתות וחגים, אין לפתע זרם מים בקומות הגבוהות. התופעה הזו, כמו תופעות אחרות של פיצוצים חוזרים ונשנים בצנרת העירונית, נגרמות כיום בגלל הזנחה של שנים עברו", אומרים ב"מי שמש".

המגמה היא למנוע תופעות כאלו בעתיד ולשם כך הורכב צוות מיוחד של מהנדסים מומחים שעוקב אחר התקדמות הבנייה, ומוודא שתוכניות המים מבוצעות בשטח עד לפרט האחרון. אם יהיה תכנון מדויק מראש, הכל ימנע.
כחלק מתוכנית האב שבנו מומחי התאגיד בשנה האחרונה, הם הגיעו למסקנה כי חייבים להקים בריכת גיבוי לשכונות רמת בית שמש רבתי. לשם כך נערך בשבוע האחרון סיור בשטח בו השתתפו כל הגורמים המקצועיים, והעבודות במתחם יתחילו כבר בקרוב.

את הסיור הובילו יו"ר תאגיד המים הרב ישעיהו ארנרייך, ויו"ר הועדה לתכנון ובנייה הרב משה מונטג. השניים פועלים במשותף במטרה לקדם את פיתוחה ובניינה של העיר בית שמש. כתוצאה מכך נוצר שיתוף פעולה יעיל ומועיל בין צוות התאגיד לצוות אגף ההנדסה.

באשר למאגר המים, ב'מי שמש' ביקשו לנצל את העובדה שהבריכה צריכה להיבנות על צלע הר, והחלל שייווצר מתחת לחלק ממבנה הבריכה ינוצל לבניית מרכז מבקרים ייחודי, שבין היתר ימחיש לילדי בית שמש כיצד ניתן לחסוך במים, איך משתמשים בצורה נכונה שלא ייווצרו סתימות וכו'.

מדובר בתכנון אדריכלי ייחודי שנעשה בשיתוף פעולה עם העירייה, כשהמימון להקמת מרכז המבקרים מקורו בתקציבים חיצוניים שלא קשורים לקופת התאגיד או לעירייה.
האכלוס העתידי בבית שמש מעסיק רבות את צוות המהנדסים של תאגיד "מי שמש". כיום, לפני שמעניקים את אישורי הבנייה לדירות החדשות בודקים ב'מי שמש' את תוכניות המים. התאגיד משתתף כמעט בכל שלב באישורי הבנייה, הפיתוח והאכלוס.

מה ברצונך לחפש?

נתקלתם בחדשה מרעישה? ידיעה מעניינת מוזמנים לספר לנו