להתארגן, לקנות ולהתכונן ללימודים – ככה עושים את זה נכון

השפע הרב וההיצע הגדול בחנויות עלול לבלבל את כולנו. מה וכמה צריך לרכוש? מה טוב ואיכותי? איזה תיק לרכוש? על מה חשוב להקפיד? אז בואו נעשה קצת סדר והכל יהיה בסדר!

החופש הגדול כבר מתחיל לשרוק את שריקת הסיום, ואם לא עשים זאת עד עכשיו, אז הגיע הזמן לערוך קניות ולהתארגן לקראת החזרה ללימודים.

השפע הרב וההיצע הגדול בחנויות עלול לבלבל את כולנו. מה וכמה צריך לרכוש? מה טוב ואיכותי? ואם הילד/ה בדרך לכתה א', אז בכלל ההתרגשות גדולה והבלבול גדול עוד יותר. איזה תיק לרכוש? על מה חשוב להקפיד?

אז בואו נעשה קצת סדר והכל יהיה בסדר!

נתחיל מהילקוט.

 ילקוט
אין ספק שמדובר בהוצאה בכבדה ביותר. בין אם אתם, ההורים, עושים זאת ובין אם סבא וסבתא קנו את הזכות, יש כמה דברים שחשוב לדעת כדי לעשות את הבחירה הנכונה.

ראשית, חשוב שלתיק שאתם רוכשים יהיה תו תקן. מדובר באישור לכך שהתיק עבר בדיקה מקיפה והוא נמצא בטיחותי ומתאים לילדכם. לתיקים של היצרנים הגדולים יש תו תקן ולכן לרוב אין בעיה עם העניין, רק חשוב לשאול ולברר.

תיק גב או עגלה על גלגלים? אין תשובה אחידה. התשובה טמונה בכמה גורמים כמו מימדי הילד/ה, מרחק הליכה, הסעה וגורמים סביבתיים כמו מדרגות בבית או בביה”ס. ילד/ה בעל/ת מבנה גוף קטן יתקשה/תתקשה לשאת על גבו/ה משקל רב של ציוד ולכן יהיה עדיף עבורו תיק עם גלגלים. הדבר נכון גם אם יש מרחק הליכה ארוך בין הבית לבית הספר ונשיאת הילקוט על הגב תהיה קשה ואף עלולה לגרום נזק לשלד. אולם, אם מגיעים בהסעה ואם בית הספר בסביבת הבית, או בדרך או בכיתה יהיה עליו לעלות או לרדת מדרגות תשקלו טוב טוב את הגלגלים ובמקרים אלו תיק גב רגיל “יספק את הסחורה”.

אם בחרתם תיק עם גלגלים, תרגלו עם הילד/ה את הסחיבה. הסבירו לו שעליו הקפידו לאחוז בידית ביד ימין ושמאל לסרוגין על מנת ליצור סימטריה. אם בחרתם בתיק גב רגיל הקפידו שיהיה בעל בסיס יציב כך שלא יתהפך כשיעמוד לצידי השולחן בכתה, על כתפיות סימטריות ושהתיק יוצמד היטב לגב..

איך מסדרים את הילקוט?

ילקוט מ

לרוב הילקוטים יש 3 תאים. חלוקה נכונה של הציוד בתוכו תיצור חלוקת עומס נכונה ותפחית את העומס על הגב. לתא הקרוב לגב הכניסו את החוברות והספרים הכבדים והגדולים. לתא האמצעי הכניסו את המחברות והקלמר ולתא הקדמי ביותר הכניסו את קופסת האוכל.

אוגדןדרך יעילה לשמור על המחברות שלא ייאבדו, ללא “אוזניים” ולהקל על הוצאתן בזריזות בזמן השיעור.

תיקיית בדמעולה לילדים עם קושי בהתארגנות עם ציוד, אלו ששוכחים איזו חוברת שיכת לאיזה שיעור ואיזה אביזרים צריך להביא. מדובר בתיקיית בד צבעונית ועם רוכסן לסגירה שלתוכה ניתן להכניס את כל הציוד הנדרש לשיעור. למשל, אם מדובר בשיעור חשבון אז לתוכה תיכנס החוברת, המחברת והסרגלים הנחוצים. כשיתחיל השיעור, הילד פשוט ישלוף את התיקיה מהתיק בשלמותה, במינימום זמן ואפס בלבול.

הקלמר

קלמר

 מומלץ לרכוש קלמר שמחולק לשלושה תאים לפי החלוקה הבאה:

1. תא לכלי כתיבה- לכאן ייכנסו העפרונות (ממליצה על 3, תמיד מחודדים מראש), המחדד (סגור בקופסא לפסולת החידוד) ומחק.

2. תא לכלי עזר- סרגל קטן, דבק (סטיק) ומספריים (קטנות ומתאימות ליד הדומיננטית של הילד, יש מספריים לשמאליים ולימניים).

3. תא לצבעים/טושים

אם יש לילד קושי בהתארגנות, את הארגון היעיל של הקלמר, תכננו על הניר. חלקו את הדף לשלושה חלקים, ציירו או הדביקו בכל חלק את מכשירי הכתיבה הנכונים. גם שעת הפעלה וגם התארגות. שחקו עם הדמיון, למשל: עכשיו אני צריך מספרים. איזה תא אפתח? כשסיימתי, לאן אחזיר? וכד'.

לילדים שמתקשים לזכור מה יש בכל תא בקלמר אפשר להכין פתקים קטנים מצוירים (רצוי – מצופים למינציה) שיחוברו בטבעת לרוכסן (כמו מחזיקי מפתחות קטנים). לילדים שמתקשים באחיזת עיפרון מומלץ להתאים מאחז עיפרון (מומלץ להתייעץ עם מרפאה בעיסוק).

המחברות

מחברת

אם קבלתם מבית הספר  רשימה מסודרת של עטיפת המחברות, צבע ייעודי לכל מקצוע, זה מצויין! עושה סדר ומקל על שליפת המחברת המתאימה מהילקוט. גם אם לא, הקפידו על הדבקת מדבקת שם הילד והמקצוע בחזית המחברת, זהו למעשה גם רמז חזותי לכיוון פתיחת המחברת.

לילדים המתקשים בהתארגנות בשורות מחברת אני ממליצה על “מחברת חכמה”. אלו מחברות מותאמות לילדים עם קושי חזותי או בארגון ויש מהן כמה סוגים. כמו במחברות רגילות, יש 10 שורות ו 14 שורות, חשוב להתאים בהתאם לנדרש. יש עם שורות מודגשות, כאלו הממחישות רווחים, כאלו לחשבון עם משבצות מודגשות ואפילו לאנגלית.

רצוי לשתף את הילדים בכל שלבי הרכישה, בתכנון ובבחירות.

וסבתא שלי תמיד היתה אומרת: על כל דבר צריך וכדאי להתפלל. גם על קניות.

תפילה

מה ברצונך לחפש?

נתקלתם בחדשה מרעישה? ידיעה מעניינת מוזמנים לספר לנו