דובר צה"ל

על רקע המתיחות בדרום: צה"ל מאיץ את בניית המכשול האסטרטגי

עד כה הושלמו כרבע מ-65 הקילומטרים של החומה התת-קרקעית שנועדה לסכל את מנהרות חמאס, ו-21 אתרי עבודה פרוסים לאורך גדר המערכת ופועלים מסביב לשעון להשלמת המכשול. חמאס הקים עמדות במרחק של מאות מטרים כדי להשקיף על העבודות

בזמן שבמערכת הביטחון ובקבינט המדיני-ביטחוני עסוקים במציאת דרכים למנוע משבר הומניטרי ברצועת עזה, מתקדם ה"מגה פרויקט" לסיכול מנהרות התקפיות בגבול בצעדי ענק. בדיון פנימי שנערך בשבוע שעבר במשרד הביטחון מסר ראש מנהלת גבולות ותפר תת-אלוף ערן אופיר כי קצב העבודה בבניית המכשול ההנדסי החדש הואץ וכי לאורך הגבול פועלים בו זמנית 21 אתרי עבודה.

על פי הדיווח באתר וואלה, מה שהחל עם מספר מועט של צוותים הפך לפרויקט ענק שכולל הקמת מפעלי בטון, סדרי כוחות נרחבים של כלים הנדסיים שונים בשטח וכוחות אבטחה רבים הפועלים באוויר וביבשה. הפועלים ב-21 האתרים לאורך הגבול עובדים שישה ימים בשבוע, כשהם חובשים קסדות ועוטים שכפ"צים. מרבית הפועלים מגיעים מאיטליה, מספרד וממדינות נוספות.

גורמים במשרד הביטחון ובצה"ל דיווחו כי עד כה לא נרשמו עיכובים חריגים במיוחד בעבודות, למרות האתגר ההנדסי שכרוך בחפירות בעומק של עשרות מטרים ותחת איום מתמיד של ירי צלפים, פצצות מרגמה וטילי נ"ט. בכמה מוקדים מול אתרי העבודות הקים חמאס עמדות במרחק של 200 מטרים מגדר המערכת, כדי לתצפת על התקדמות בניית המכשול.

בשל המעקב הצמוד מצדה הפלסטיני של הגדר אחר העבודות מנהלים באוגדת עזה פיקוח צמוד על מעגלי ההגנה והאבטחה השונים של צוותי העבודה. עד כה הצליחו הצוותים לבנות 14 מתוך 65 קילומטרים של חומה תת-קרקעית נגד מנהרות ולפי הערכות של גורמי צבא בפיקוד דרום הפרויקט יסתיים בסוף שנת 2019. אז יהיה ניתן להכריז כי לא ניתן לחפור מנהרה התקפית מכיוון הרצועה אל עבר ישראל.

בנוסף לכך, במשרד הביטחון ובצה"ל סיכמו לאחרונה את שלב הבדיקות של הגדר העילית לאורך הגבול ברצועת עזה. עד כה נבנו 200 מטרים של גדר חזקה וגבוהה במרחב החטיבה הצפונית של אוגדת עזה ובעוד חודש תחל הבנייה לאורך כל הגבול בדגש על האזורים בהם הושלמה החומה התת-קרקעית. לדברי גורמי ביטחון לא יהיה ניתן לחצות את החומה אלא אם כן ינסו לפוצץ אותה.

מה ברצונך לחפש?

נתקלתם בחדשה מרעישה? ידיעה מעניינת מוזמנים לספר לנו