האם יש חשש חציצה בלולב?

חלק גדול מהלולבים שתמצאו בשוקי ארבעת המינים נקטפו לפני ששה חודשים, כיצד שומרים על טריותם?

שעות ספורות לאחר סיומו של היום הקדוש – צום יום הכיפורים, מתחילים סוחרי ארבעת המינים והסכך לארגן את דוכניהם בשוקי ארבעת המינים בכל עיר ועיר. לא רבים מודעים לכך ששלושת ימי המכירה האלו מעסיקים עובדים רבים במשך חודשים ארוכים.

קרא עוד:

[postm]

כך למשל מספרים לנו בוועד הפיקוח ההלכתי שע"י בד"צ העדה החרדית ירושלים כי קטיף הלולבים מתחיל כבר לפני פסח. בוועד שמשגיחים מטעמו מפקחים על ייצור הלולבים משלב הגידול החל מהגיזום, הכיווץ, ההפריה, הדילול, הקטיף, וההשקיה, לוודא שכל עבודות אלו לא נעשו בשבת, אומרים כי על מנת לשמר את הלולבים במשך חודשי הקיץ החמים יש שמצפים אותם בחומרים שנפסלו על-ידי פוסקים רבים מדין חציצה ומעוררים את הציבור לבדוק היטב את מקור גידולו של הלולב על מנת לא להיכשל.

השנה תוכלו למצוא בשווקים לולבים והדסים ממוינים שנבררו ונארזו תחת עיניהם הפקוחות של רבני ועד הפיקוח. "הלולבים הממוינים מעניקים לכם את האחריות שהלולב מהודר בתכלית וחוסכים לכם את הצורך להשקיע שעות באיתורו של אחד כזה", אומר אחד המגדלים מקיבוץ טירת צבי.

0 0 הצבעות
דירוג הכתבה
1 תגובה
ישנות
חדשות המדורגות ביותר
Inline Feedbacks
הצגת כל התגובות

א

מה ברצונך לחפש?

נתקלתם בחדשה מרעישה? ידיעה מעניינת מוזמנים לספר לנו