צילום: נתי שוחט / פלאש 90

דיווח: משרד הבריאות יחל לבצע את הבדיקות הסרולוגיות בבני ברק

החל מהשבוע הבא צפוי המשרד לקיים בדיקות סרולוגיות לגילוי נוגדנים לנגיף הקורונה, מדובר בסקר באוכלוסייה כדי לקבל תמונה על מספר הנדבקים בקורונה שכבר פיתחו נוגדנים. הפיילוט יבוצע בבני ברק וימשיך ל"ערים אדומות" אחרות שבהן שיעור התחלואה היה גבוה

החל מהשבוע הבא צפוי משרד הבריאות לקיים בדיקות סרולוגיות לגילוי נוגדנים לנגיף הקורונה, מדובר בבדיקות דם המאתרות גם חולים שהחלימו וגופם ייצר נוגדנים לנגיף, לעיתים מבלי שהנבדקים יודעים שנדבקו. לפי דיווח ב'ווינט' בני ברק תהיה העיר הראשונה שתושביה ישתתפו בפיילוט לפני תחילת הסקר הארצי, עוד נטען כי המהלך קיבל את ברכת הרבנים וישתתפו בו קופות החולים ומכון גרטנר.

הבדיקות הסרולוגיות כאמור, מאתרות חולים שהחלימו וגופם ייצר נוגדנים לנגיף, מטרת הסקר הארצי שיתקיים בעיקר ב"ערים אדומות" שבהן היו אחוזי תחלואה גבוהים, היא לשרטט תמונה עדכנית באשר להתפשטות נגיף הקורונה בישראל. היעד של כמות הנבדקים שהוצב לבני ברק הוא 3,000.

בשבוע שעבר הצהיר מנכ"ל משרד הבריאות משה בר סימן כי ישראל נערכת לביצוע מאה אלף בדיקות סרולוגיות כדי לבחון את התפשטות הקורונה בישראל, ובמטרה להיערך לאפשרות של התפשטות גל שני של הנגיף. בריאיון ל'ניו יורק טיימס' אמר שהסקר צפוי להיערך על ידי מרפאות בריאות הציבור וצפוי להיות אחד מהגדולים שנערכו בעולם.

"למזלנו הנגיף הגיע אלינו אחרי עונת השפעת, אבל אנחנו לא יכולים להניח שלא יהיה גל נוסף או שהוא יקרה דווקא במהלך הקיץ הקרוב", הוסיף בר סימן טוב. הוא אמר כי במידה ויעלה מהבדיקות שאחוז ניכר מהאוכלוסייה נחשף לנגיף – ייתכן שישראל בדרכה לחסינות עדר. עם זאת, אם יתברר ששיעור ההדבקה אינו גבוה, הסכנה של הצפת מערכת הבריאות בגל הבא עדיין קיימת. הערכתו היא כי ישראלים רבים יהיו מעוניינים להשתתף בבדיקות סקר כאלה והוא מעריך שהביקוש יהיה גדול מההיצע.

בר סימן טוב הוסיף כי ההערכות לגבי מספר הישראלים שפיתחו נוגדנים לנגיף נעות בטווח רחב של פחות מאחוז אחד לפי חלק מההערכות, ועד יותר מ-10% לפי הערכות אחרות. "אנחנו רוצים להבין את האמת", אמר.

יו"ר הצוות לטיפול במגיפות של משרד הבריאות שאמון על הפיילוט, ד"ר בועז לב מסביר: "הבדיקות הסרולוגיות בעצם לא מראות מה קיים ברגע זה", לדבריו: "הבדיקות מראות כמה אנשים כבר נפגשו עם הנגיף ופיתחו נוגדנים. אם חליתי לפני חודשיים או שלושה ופיתחתי נוגדנים, נוכל לראות את זה. הבדיקות שנעשות באמצעות המטוש מראות אם באותה נקודת זמן יש את הנגיף או לא, לעומת הבדיקות הסרולוגיות שיכולות להראות כמה מאזרחי המדינה נפגשו עם הנגיף, מעין מפה שאומרת 'זה המצב'". ד"ר לב הוסיף כי "אנחנו נדע איפה אנחנו עומדים כי עד היום אנחנו רק משערים. נדע מה עבר עלינו ואולי גם מה צופן העתיד".

0 0 הצבעות
דירוג הכתבה
1 תגובה
ישנות
חדשות המדורגות ביותר
Inline Feedbacks
הצגת כל התגובות

לקחו את בני ברק כמודל ההידבקות הארצי?
מקווה שלא יהיה גל הדבקה אנטישמי בעיקבות כך.

מה ברצונך לחפש?

נתקלתם בחדשה מרעישה? ידיעה מעניינת מוזמנים לספר לנו