מתקן התפלת מים שורק. צילום: יוסי זמיר / פלאש 90.

בעקבות המתקפה על מתקני המים: יוקם חמ"ל מיוחד ברשות הסייבר

בעקבות ממצאי התחקיר שבוצע ברשות המים, הוחלט לעבות את מערך ההגנה בסייבר אחרי הניסיון האיראני לפגוע במתקנים ישראליים. מטרת החמ"ל היא לזהות בשלבים מוקדמים ניסיונות לתקוף את התשתיות והשתתפו בו בין היתר נציגים של רשות המים

בשל ממצאי התחקיר שבוצע ברשות המים בעקבות מתקפת ההאקרים האיראניים על מתקני מים בישראל, הוחלט לעבות את מערך ההגנה בסייבר על תשתיות אלה. לפי הדיווח ב'וואלה', יוקם חמ"ל ניטור מיוחד ברשות הסייבר הלאומית, במטרה לזהות בשלבים מוקדמים ניסיונות לתקוף את התשתיות. ברשות טענו כי בחמ"ל הניטור המיוחד יפעלו בין היתר נציגים של רשות המים.

על פי פרסומים זרים, המתקפת האיראנית שבוצעה ב-23 באפריל, נועדה לשבש את פעילות מחשבי הבקרה במתקנים ולהעלות את כמות הכלור במים, באופן שיסכן את חיי האזרחים. במהלך המתקפה, גופים שונים במערכת הביטחון לקחו חלק בהגנה על מתקני המים.

לפי דיווח בפייננשל טיימס הבריטי, קוד שנכתב על ידי איראן הועבר ברחבי העולם, דרך שרתים בארצות הברית ובאירופה כדי להסתיר את מוצאה, ולבסוף הגיעו לבקרי התוכנה שהפעילו את משאבות המים. ארבעה גורמים ישראליים וגורם מערבי סיפרו לעיתון כי האיראנים פרצו לתוכנות שמפעילות את משאבות המים בישראל לאחר שעברו בשרתים אמריקניים ואירופיים כדי להסתיר את מקור הקוד.

לדברי הגורם המערבי, מתקפת הסייבר שמיוחסת לאיראן עלולה הייתה להוביל להשבתת המשאבות לאחר גילוי החריגה הכימית, דבר שעלול היה להותיר אלפי אזרחים ללא מים בברזים בזמן גל החום האחרון שפקד את המדינה. הוא ציין כי "במקרה הגרוע יותר, מאות אנשים היו בסיכון לחלות". עוד אמר כי מתקפת הסייבר הייתה מתוחכמת יותר ממה שחשבו תחילה בישראל. "זה היה קרוב להצליח, ולא ברור בוודאות שזה לא הצליח".

על רקע דברים אלה, ב-9 במאי שובשה הפעילות בנמל שהיד רג'אי באיראן, במתקפת סייבר שיוחסה על ידי פרסומים זרים לישראל.

מה ברצונך לחפש?

נתקלתם בחדשה מרעישה? ידיעה מעניינת מוזמנים לספר לנו