Yaakov Naumi/FLASH90

הוחלט: הגבלת בתי כנסת ל-50 איש; אין שינוי בהגבלות על החתונות עד י"ז בתמוז

שרי קבינט הקורונה החליטו פה אחד: אולמות - עד 250 משתתפים, ברית מילה והלוויות - עד 50 משתתפים, בתי תפילה והתקהלויות אחרות - עד 50 איש. חתונות עד י"ז בתמוז: עד 250 משתתפים "הציבור נקרא לקיימן עד כמה שניתן במרחבים פתוחים"

קבינט הקורונה התכנס היום (שני) לדיון המשך בהגבלות הנדרשות לאור נתוני התחלואה הגבוהים והחליט פה אחד כי התפילות בבתי הכנסת, ברית מילה, הלוויות והתקהלויות אחרות יוגבלו לעד 50 איש בלבד. עם זאת, אולמות האירועים ומופעי תרבות הוחרגו ויכולו להשתתף להיות בהם עד 250 משתתפים.

לגבי החתונות החליטו בקבינט הקורונה לא לשנות כרגע את ההנחיות הקיימות לאירועים בהשתתות עד 250 איש, אך "הציבור ובעלי האולמות נקראים לקיימן עד כמה שניתן במרחבים פתוחים", לשון הודעת הממשלה. על פי ההחלטה, בין י"ז בתמוז עד י' באב, החתונות יתקיימו בהשתתפות עד 250 איש במרחב פתוח, בחלל סגור עד 50% מהתפוסה ולא יותר מ-100 משתתפים.

ראש הממשלה בנימין נתניהו אמר לאחר מכן בפתח ישיבת סיעת הליכוד כי "אנחנו כל הזמן הזה בתוך המתח הזה שבין שמירה על הכלכלה לבין שמירה על הבריאות והחיים. במסגרת הזאת אתמול שר האוצר ואני החלטנו על הארכת תקופת הזכאות של דמי האבטלה עד לאמצע אוגוסט. היום אני בא מקבינט הקורונה וקיבלנו החלטה פה אחד על הגבלות מסוימות על התקהלויות".

"עשינו את זה פה אחד ועשינו את זה כקבינט שקיבל החלטה מאוחדת. אנחנו נפצה את הגורמים שיפגעו כתוצאה מההחלטות האלה", הוסיף ראש הממשלה. לדבריו, "מכאן אני הולך לישיבה עם שר האוצר ויועצים כלכליים. אני מתכוון להיכנס בכל הכח לנושא הכלכלי. גם לדאוג שהכסף שהובטח יגיע לאנשים וגם להביא תוכניות חדשות וחדשניות כדי להניע את הכלכלה שלנו".

קבינט הקורונה קבע: בתי הספר של החופש הגדול יפעלו כסדרם החל מ-1.7.2020

ממשרד החינוך נמסר כי השרים קיבלו את המלצתו של השר גלנט לפתוח את בתי הספר של החופש הגדול לילדי הגנים ולתלמידי כיתות א׳ עד ד׳. במסגרת הדברים, הנחה השר גלנט על מספר שינויים בהפעלת בתי הספר, בניסיון למנוע מקרי הדבקה חמורים במוסדות החינוך. בנוסף, בתי הספר של החופש הגדול במועצות האזוריות יפעלו לראשונה בתוך ישובים, כדי לצמצם הסעות ופעילות במתחם מרוכז.

במסגרת השינויים שיוכנסו לבתי הספר של החופש הגדול: בניגוד לתכנון המקורי, כל קבוצה תמנה בממוצע 28 תלמידים, לעומת 35. בנוסף, פעילויות רבות יותר יועברו למרחב הפתוח, ככל שיתאפשר. בתי הספר של החופש הגדול יפעלו בהתאם להנחיות משרד הבריאות – כאשר התלמידים וצוותי החינוך יידרשו לעטות מסכות, לשמור על ריחוק חברתי ועל היגיינה.

עוד במסגרת השינויים שהכניס השר גלנט, מוסדות החינוך ישתמשו בתשתיות של השכבות הבוגרות – שאינן לוקחות חלק בבית הספר של החופש הגדול – על מנת לפזר בצורה נרחבת יותר את התלמידים במתקנים השונים.

עוד הציג השר גלנט במסגרת קבינט הקורונה כי מנתוני ההדבקה של השבועות האחרונים עולה כי מספר החולים החדשים בקרב גילאי
תלמידי הקדם יסודי והיסודי ביחס למספר החולים החדשים בקרב כלל האוכלוסייה מהווה כ – 4% בלבד. זאת לעומת מספר התלמידים בגילאים אלו – כמיליון וחצי – אשר מהווה כ – 18% מכלל האוכלוסייה בישראל.

מקומם: רק כ-3 וחצי אחוז ממקורות ההדבקה האפשריים הם בתי כנסת

מאיגוד בעלי האולמות וגני האירועים נמסר בתגובה להחלטת קבינט הקורומה: "ענף האירועים דורש שהממשלה תקבל באופן מיידי החלטה על פיצוי הענף באופן ייחודי וייעודי החלטת ועדת הקורונה לצמצום אירועים החל מ-10.7 היא הנחתה של מכת מוות על ענף האירועים שגסס במשך חודשים. לצערנו אנו מגלים שוב שקולם 200 אלף מובטלים לא נשמע. הגיע הזמן להבין- אסור לחסל את הכלכלה".

"כל המדדים מראים שאין שום עליה במצב המונשמים. הקורונה כאן והיא עובדה ברורה והגיע הזמן וצריך ללמוד לחיות לצידה באחריות מבלי לחסל ענפים שלמים. ההחלטה לצמצם את מספר המשתתפים מה 10/7 היא לא אפשרית מבחינה כלכלית ומשמעותה עצירת הפעילות של הענף והשארת 200 אלף אנשים בבתים".

"אנו קוראים לממשלת ישראל- תפצי אותנו באופן מיידי, לא תוכניות ארוכות טווח ולא פעימות עתידיות- כסף בכיסים עכשיו- אחרת אנחנו נאבד אנשים ולא ממגיפת הקורונה. התאחדות גני האירועים תעשה הכל כדי שהאולמות והאירועים ישמרו על התו הסגול וקוראת לממשלה לשוב ולבחון את ההחלטה בסמוך ל 9/8", לשון ההודעה.

0 0 הצבעות
דירוג הכתבה
2 תגובות
ישנות
חדשות המדורגות ביותר
Inline Feedbacks
הצגת כל התגובות

אני רק שאלה:
שמישהו ייתן הסבר למה בית כנסת עד 50 איש והופעות וחתונות עד 250 איש
שוב אנחנו ילד הכאפות של המדינה

אכן חבל מאוד.
מי שלא שם מסכה, פשוט מאפשר מצב שהוא פותח או ממשיך שרשרת הדבקה שמרחיבה את המגיפה, וגורם לחולים, לנפטרים, ולביטול תורה של מוסדות וישיבות שנסגרים

מה ברצונך לחפש?

נתקלתם בחדשה מרעישה? ידיעה מעניינת מוזמנים לספר לנו