Yonatan Sindel/Flash90

המדינה לבג"ץ: ח"כ חיים כץ מנהל מגעים להסדר טיעון מול הפרקליטות

מחר אמור להתקיים דיון בעתירות לבג"ץ נגד החלטת הכנסת להעניק חסינות לח"כ, המואשם במרמה והפרת אמונים בפרשת המניות. עם זאת, הפרקליטות הגישה בקשה לדחות את הדיון לאור התקדמות המגעים, שעשויים לייתר את הכרעת בית המשפט

הפרקליטות מנהלת משא ומתן עם חבר הכנסת חיים כץ, יו"ר ועדת העבודה והרווחה – כך עולה מבקשת המדינה לבג"ץ לדחות את הדיון שנקבע למחר בבוקר (רביעי) העוסק בעתירות נגד החלטת הכנסת להעניק לכץ חסינות פרלמנטרית. על פי ההודעה הרשמית, הצדדים פעלו להאיץ את המגעים וקיימו "שיח אינטנסיבי" במטרה להגיע לסיכומים לפני הדיון – אולם הדבר לא עלה בידם.

על פי הדיווח ב'חדשות 12', בהודעה שתימסר בקרוב לבית המשפט ייכתב כי הצדדים ניסו להאיץ את המגעים ולהגיע להסדר טיעון לפני הדיון מחר – אולם לא הצליחו. לכן, המדינה צפויה לבקש מבג"ץ לדחות את הדיון שאמור להתקיים מחר בבוקר, שעניינו העתירות שהוגשו לבג"ץ נגד החלטת הכנסת להעניק לכץ חסינות פרלמנטרית. את חסינותו קיבל כץ מפני עבירת הפרת אמונים בה הואשם על ידי היועמ"ש.

בהודעת הפרקליטות נכתב כי היועץ המשפטי לממשלה וח"כ כץ מבקשים להביא לידיעת בית המשפט את "דבר קיומם של מגעים מאומצים ביניהם, אשר עשויים לייתר את הצורך בהכרעת בית המשפט הנכבד בעתירות". המשיבים יבקשו להבהיר, כי פעלו להאיץ את המגעים ביניהם וקיימו שיח אינטנסיבי על מנת להשלימו טרם הדיון, אולם על אף המאמצים, למרבה הצער, לא עלה בידיהם להשלים את השיח ביניהם, וכעת הוברר כי יידרש להם פרק זמן קצר נוסף למיצוי המגעים", הוסיפו.

כזכור, לפני כחודש, כחמישה חודשים לאחר שהשר לשעבר קיבל חסינות מהכנסת – היועץ המשפטי לממשלה אביחי מנדלבליט מסר לבג"ץ את חוות דעתו בעניין, וטען כי יש לבטל את החסינות שמגנה על כץ, הנאשם בעבירות מרמה והפרת אמונים, מפני דין פלילי. "המלצת ועדת הכנסת היא בטלה וחסרת תוקף", אמר היועמ"ש, "ולכל הפחות יש להורות על ביטולה, כיוון שהתקבלה בחוסר סמכות או בחריגה מסמכות".

מנדלבליט טען כי ההחלטה לוקה ביישום שגוי של עילות החסינות, כך שבמקום לתת נימוקים המתייחסים לסיבה בגינה כץ צריך לקבל חסינות – הדיונים בוועדה עסקו בעיקר בשאלה אם בכלל נעברה עבירה פלילית בפרשה. היועמ"ש הוסיף כי "שורת חברי כנסת השמיעו עמדה לפיה המעשים כלל אינם מקימים כל עבירה, כי כץ לא פעל בניגוד עניינים ולא הציג מצג תרמיתי. לא ניתן משקל הולם לחומרת המעשים".

חסינותו של כץ אושרה בחודש פברואר האחרון במליאת הכנסת ברוב של 62 חברי כנסת שהצביעו בעד, בעוד ש-43 חברי כנסת התנגדו לה. שבועיים קודם לכן אישרה ועדת הכנסת את בקשת החסינות שלו ברוב של 16 בעד מול 10 מתנגדים לאחר דיון סוער במיוחד בוועדה, במהלכו הפנה כץ האשמות קשות כלפי היועץ המשפטי לממשלה, אביחי מנדלבליט.

מה ברצונך לחפש?

נתקלתם בחדשה מרעישה? ידיעה מעניינת מוזמנים לספר לנו