Yossi Zeliger/Flash90

הקו האדום החדש של משרד הבריאות: 700 חולים שמצבם קשה

משרד הבריאות עדכן את הקו האדום שלו להחרפת ההגבלות ושקילת סגר: 700 חולים במצב קשה ומונשמים שיתאשפזו ויזדקקו לטיפול אינטנסיבי. הגעה לקו האדום תיצור קושי במתן טיפול איכותי ואינטנסיבי, ולכן יהיה צורך לשקול החמרת הגבלות וסגר

משרד הבריאות עדכן את הקו האדום שלו להחרפת ההגבלות ושקילת סגר: 700 חולים במצב קשה ומונשמים שיתאשפזו ויזדקקו לטיפול אינטנסיבי – כך לדברי גורם בכיר במשרד שצוטט ב'כאן חדשות'. על פי הדיווח של קטי דור, הגעה לקו האדום תיצור קושי במתן טיפול איכותי ואינטנסיבי, ולכן יהיה צורך לשקול החמרת הגבלות וסגר.

בתוך כך, מנתוני התמותה של משרד הבריאות עולה כי בחודש אוגוסט, עד ל-8 בחודש, מתו 89 בני אדם – שיעור שהוא כמעט כפול מהשיעור בחודש יולי באותה תקופה. בכל חודש יולי מתו 194 בני אדם, פי 5 מחודש יוני. אם שיעור התמותה יימשך כך, חודש אוגוסט עלול לשבור שיא בתמותה מקורונה.

פרויקטור הקורונה, פרופ' רוני גמזו, אמר בתדרוך היומי בנושא המאבק בנגיף, כי "אני רוצה להצליח בנושא מניעת ההתקהלויות ואני אומר לאזרחי ישראל – אם אתם לא מצליחים למנוע מעצמכם להתקהל, אז אולי אין ברירה אלא להטיל סגר". הוא הדגיש: "זה עומס לא פשוט. אני מנסה לתת ביטחון לממשלה ותקווה לציבור שעדיין אפשר ללכת בדרך הזאת. סגר – משמעותו עוד חצי מיליון מובטלים".

הוא הוסיף כי "יש לנו ערים אדומות, הרבה מאוד מהערים האדומות הן מהמגזר החרדי והערבי. אני לא הייתי בעד הטלת סגר כי ראיתי מה קרה בסגרים הקודמים, הסגרים הקודמים היו כותרת יפה, אבל הורדת תחלואה לא ממש הצליחה כי בתוך העיר כולם נדבקו מכולם. אני רוצה יותר ניהול טוב של העיר, רוני נומה שמכיר היטב את העולם החרדי ועשה דברים טובים בבני ברק יתרכז עכשיו גם באלעד, מודיעין עילית, ביתר עילית, כל המסגרת החרדית, יש כאן עבודה מורכבת, הערים האלו לא ממש מנוהלות בכל הפרט, אני צריך שם הרבה יותר עבודה".

הוא הוסיף כי אם מגמת העלייה בתחלואה תימשך ייתכן ויוטל סגר על העיר מודיעין עילית, שלדבריו תכלול הגבלה ביציאה מהבתים: "אני לא אומר שבסופו של דבר הערים האדומות נמלטות מסגר, כי אם התחלואה תמשיך לגדול, במודיעין עילית אני רואה זה, היא ממשיכה לגדול ויכול להיות שבסופו של דבר זה יביא סגר, אבל אז הסגר לא חגורה מסביב, זה מניעת היציאה מהבתים, במיוחד של משפחה שיש בה מקרה מאומת".

"קשה להוריד תחלואה. יש ערים אדומות, בפרט בחברה הערבית והחרדית. לא הייתי בעד סגר כי זאת כותרת יפה אבל בסוף בתוך העיר כולם נדבקו מכולם", הוסיף גמזו. "לכן אני מעדיף לטפל בתוך הערים. זאת עבודה מורכבת וזה לא קורה מהר. העבודה בערים האדומות והכתומות קריטית. זה לא קורה ביום יומיים. תהליך ניהולי שהיו צריכים להתחיל קודם. אולי נצטרך סגר אבל אנחנו נמצה קודם אפשרויות אחרות".

"יש ירידה בכמות הבדיקות, יש עדיין הרבה מאוד אנשים, גם בערים אדומות, שחוששים להיבדק מכל מיני סיבות וזה יוצר אפקט של תחלואה חבויה", הוסיף פרופ' גמזו. "אני מודאג מכך". גמזו התייחס גם לחשיבות שיתוף הפעולה של הציבור ושל בעלי העסקים בשמירה על ההנחיות: "אני יותר מוטרד מהתקהלויות באזורים סגורים, כמו מסעדות שעובדות בצפיפות ומעל הכמות המותרת".

גמזו התייחס לירידה במספר הנדבקים והצהיר: "יש ירידה מסוימת, אבל היא לא מאוד משמעותית – אנחנו עדיין מודאגים מהכמויות. יש ירידה בכמות הבדיקות ואנשים רבים חוששים להיבדק. זה מטריד כי זה יוצר אפקט של תחלואה חבויה". לדבריו, "יש עלייה במספר המקרים הקשים והמאושפזים, אבל לא במספר המקרים החדשים".

גמזו התייחס לפתיחת שנת הלימודים המתקרבת, ואמר כי כדי שזה יקרה – צריכה להיות ירידה בתחלואה. "הקו שהנחה את שר החינוך נכון, אך זו החלטה שצריכה להתקבל בממשלה ביומיים הקרובים עם שר הבריאות לצד ההמלצה שלי יחד עם מומחים", אמר. לפי התוכנית של שר החינוך יואב גלנט, התלמידים יצטרכו לעטות מסכה בשיעורים ולשמור על מרחק ביניהם במהלך ההפסקות.

ראש שירותי בריאות הציבור, ד"ר שרון אלרעי, אמרה כי "אנחנו מרחיבים את היקף הבדיקות ונבדוק גם אנשים ללא תסמינים שהיו במגע עם חולה מאומת אם בחקירה האפידמיולוגית הוגדר שהיה ביניהם 'מגע מסוכן'. אני מבקשת מכולם: גם אם יש תוצאה שלילית בכניסה לבידוד חייבים להשלים את ימי הבידוד. קוראת לציבור להיבדק אם לא מרגשים טוב, ועד שיש תוצאות בדיקה לא להסתובב בחוץ".

מה ברצונך לחפש?

נתקלתם בחדשה מרעישה? ידיעה מעניינת מוזמנים לספר לנו