על קו הגמר: המכרזים לחריש נסגרים היום

קרוב לעשר עמותות, חרדיות, חילוניות, ודתיות לאומיות יגישו היום את ההצעות שלהם למכרזי משרד השיכון * פתרונט מגיש סקירה מיוחדת של העמותות שהגיעו לקו הגמר

חודשיים אחרי השקתה של העיר העתידית חריש מגיע היום הגדול. היום הוא היום האחרון להגשת ההצעות עבור המתחמים בעיר. על פי הערכות לחלק מהמתחמים השונים יוגשו קרוב לעשר הצעות עבור כל מתחם.

קרא עוד:

[postim]

בגל הנוכחי ישווקו 4,634 יח"ד ב-29 מתחמים בני 100–600 יח"ד. לכל מתחם יבוצע מכרז בנפרד, וכל אחת מהקבוצות וכל אחד מהיזמים יוכלו להתמודד על כל מתחם וגם על כמה מתחמים במקביל. בכל אחד מהמתחמים יזכה מי שיציע את המחיר הגבוה ביותר עבורו.

חרדים וחילונים, כיפות סרוגות לצד ערבים, כולם בוחשים. כולם התאגדו בעמותות כדי לזכות בנתח מהעיר העתידית, מהישוב שמעולם לא הצליח להתרומם. בעוד כשלושה שבועות יוכרזו הזוכים וכולנו נוכל לדעת מי זכה, כמה יעלו הדירות, ואיזה אופי ישא המקום.

כאן ב"פתרונט" דווחנו בהרחבה על ההתנהלות של העמותות השונות, בין בצד החרדי ובין בצד החילוני ואפילו הערבי. לקראת סגירת המכרזים סקרנו בעבורכם את העמותות שהגיעו לקו הגמר.

בצד החרדי נמצאות 4 עמותות מרכזיות.
"ועד הדיור המאוחד – חריש" מאגד תחתיו את הקהילות המרכזיות בציבור החרדי, ובין חברי הוועדה ניתן למנות את מדרכי קרליץ, אברהם סלונים, מאיר פרוש ועוד.
"ערבים לדיור" מדובר ביוזמה מהפכנית של שמואל ליאני, האיש שהקים את "ערבים", שזוכה ללווי צמוד של משרד עורכי הדין מולכו-שמרון. באם היוזמה תצליח היא תשנה את שוק הדיור בציבור החרדי. הגאון רבי מנדל שפרן, מבכירי הדיינים, מעניק גיבוי לקבוצה.
"תפארת הדיור" – עמותה של היזם דוד אוחננה המתגורר ביישוב קציר
"לעבדך באמת" – העמותה פונה לקהל יעד של ציבור ספרדי. זוהי התאגדות של רוכשים לצורך הגשה למכרז. את ההצעה בפועל יגישו שבעה קבלנים שיתמודדו בנאמנות עבור הקבוצה.

בצד החילוני נרשם איחוד כוחות. "מנהל מגורים ישראל" ו-"חריש הירוקה", התאחדו כדי לבסס קהילה חילונית ודתית-לאומית בחריש עם קבלן הביצוע אורתם-מליבו. לטענתם שילוב הכוחות בין הארגונים הגדיל משמעותית את הסיכוי לזכות במכרז להקמת אלפי יחידות דיור.

"מאות משפחות הביעו בנו את אמונם בזכות הניסיון שלנו בפרוייקטים דומים", אומר מוטי פלד, מנהל פרוייקט "מתחם האחדות" מטעם "מנהל מגורים ישראל". לדבריו, "אנחנו מתאמים ציפיות בין העמותות ומתכוונים לבנות 'בלוק' של שכונות כדי לשמור על אוכלוסייה הומוגנית. אם לא נעשה את זה החרדים עלולים 'לבלוע' את היחידות הללו", הוא מסביר

גם למגזר הערבי ישנם כמה עמותות: וואדי חריש, אל מנרה ועמותת וואדי ערה. מילחם היזם הנמרץ של הקבוצות טוען באוזני פתרונט כי קהל היעד שלהם הוא "ציבור ערבי משכיל שמתגורר כיום בשכירות בכפרים ומעוניין לשפר את איכות החיים שלו. לרובם אין דירות משלהם, והם זכאים מטעם משרד השיכון לקבל את מלוא המענקים"

נציין כי לפני כשבועיים שעבר קיימו כל ראשי הרשויות הערביות בארץ כינוס מיוחד במועצה המקומית, בסמה שבוואדי ערה, ושם הוחלט לפעול במשותף למען הציבור הערבי בחריש.

מקור: פתרונט הכל על נדל"ן לציבור החרדי

מה ברצונך לחפש?

נתקלתם בחדשה מרעישה? ידיעה מעניינת מוזמנים לספר לנו