לקראת פסח: הוגדלה מכסת היבוא של תפו"א

משרד האוצר הגדיל את הפטור ממכס על יבוא תפו"א בעוד 6,000 טונות • באוצר אומרים כי הצעד ישמור על רמת מחירים שפויה • דניאל לב, מנכ"ל 'יופי של ירקות': יבוא ירקות לישראל אינו פתרון נכון

שר האוצר חתם על צו אשר מגדיל את יבוא תפו"א בפטור ממכס מ-5,000 טונה ל-11 אלף טונה, וזאת לאור מחסור הקיים השנה בישראל עקב פגעי מזג האוויר בתפוחי אדמה המתאימים לעיבוד תעשייתי.

במשרד האוצר אומרים כי הגדלת המכסה ליבוא בפטור ממכס נועדה לאפשר יבוא סדיר ולווסת את הביקוש לאור הקיטון בהיצע תפו"א בגידול המקומי וזאת על מנת למנוע עליית מחירים אשר תגולגל בסופו של דבר לצרכן הקצה.

קרא עוד:

[postim]

נראה כי מדובר בבלון ניסוי של משרד האוצר לקראת הרחבת והגדלת היקף יבוא הירקות בכל השנה, צעד שמתנגדים לו הגופים החקלאיים בישראל.

דניאל לב, מנכ"ל חברה לגידול ושיווק ירקות, מהגדולות בישראל. אומר כי יבוא ירקות לישראל כמענה לעליית המחירים אינו פתרון נכון.

כשרשתות השיווק והצרכנים חוגגים מירק או פרי שנמכר ב-1 שקל צריך לזכור שבצד השני יש חקלאי שאיבד את עולמו. בעשורים האחרונים נפלטו אלפי חקלאים ממעגל היצור, חלקם בגלל שלא יכלו לספוג את תקופות השפל. המחירים נקבעים לפי היצע וביקוש לא יתכן שינתן פתרון כשהמחיר גבוה ע"י יבוא ולא ינתן פתרון כשהמחיר נמוך. יוצא מכך שרק החקלאי יכול להפסיד.

לצאת בהכרזות כנגד החקלאים כשהמחירים עולים זה לא הוגן ולא אחראי, אומר לב. אם נבדוק את רווחיות הרשתות נגלה כי אחוז הרווחיות הגבוה ביותר הוא בפירות וירקות, על כן מן ההגיון כי ישמרו על החקלאים שעמלים רבות על מנת לגדל תוצרת בתנאים הקשים שיש כאן בארץ. צריך לזכור שכשמדווחים על מחירי עגבניה של כ- 15 ש"ח לצרכן, החקלאי במקרה הטוב יקבל ליד 5-6 שקלים . כל אחד יכול להבין לבד שלא החקלאי מהווה את בעית המחיר.

לב מזהיר כי הפיקוח על הגידול והשיווק של תוצרת חקלאית במדינות שכנות לנו במזרח התיכון נמוך בהרבה מאשר אצלנו ולעיתים כלל אינו קיים. יבוא של ירקות עלול לחשוף את הצרכן הישראלי לחומרים רעילים ולחיידקים.

צילום אילוסטרציה: Fir0002/Flagstaffotos, תחת CC BY-NC

מה ברצונך לחפש?

נתקלתם בחדשה מרעישה? ידיעה מעניינת מוזמנים לספר לנו