ראש עיריית בית שמש בביקור בהדסה עין כרם

ראש עיריית בית שמש נפגש עם הנהלת המרכז הרפואי הדסה על מנת לבחון שיתופי פעולה והרחבת שירותי בית החולים עבור תושבי בית שמש • "הדסה מהווה מרכז רפואי משמעותי עבורנו, תושבי העיר ותושבי שאר ישובי המועצה האזורית מטה יהודה", הדגיש אבוטבול

ישיבת עבודה משותפת נערכה ל אחרונה בבית החולים הדסה עין כרם, בהשתתפות ראש עיריית בית שמש הרב משה אבוטבול וצוות בכירי עיריית בית שמש, בהם נציג "דגל התורה" בית שמש, הרב סילברסטין.

חברי ההנהלה הבכירה בהדסה, בהם מ"מ מנכ"ל המרכז הרפואי פרופ' תמר פרץ, מנהל בית החולים הדסה עין כרם פרופ' יורם וייס וכן המשנה למנכ"ל אורן לוי ורב המרכז הרפואי, הרב משה קליין, הביעו בפני ראש העיר וצוותו נכונות רבה להקים מרכז רפואי מוביל ומתקדם בבית שמש, בשטח בן 120 דונם שהוקצה לטובת הנושא.

בפתיחת הפגישה הדגישה ממלאת מקום מנכ"ל הדסה, פרופ' תמר פרץ, מבכירות האונקולוגיות בארץ, כי בהדסה התפתחה עם השנים רפואה מקצועית ברמה גבוהה, מתקדמת טכנולוגית וכמובן עומדת בחזית הרפואה והמחקר בזכות אנשיה.

מצויינות זו, הדגישה פרופ' פרץ, היא המאפיינת את המענה הניתן לתושבי בית שמש יחד עם תושבי ירושלים וסביבותיה, הן ברמה הרפואית והן ברמת השירותים והתאמתם לצרכי הקהל החרדי.

פרופ' יורם וייס, מנהל הדסה עין כרם, הציג את מגוון השירותים הרפואיים היחודיים להדסה עין כרם והדסה הר הצופים והדגיש כי קיימת חשיבות רבה לעובדת היותו של בית החולים גם מרכז גדול ומוביל במחקר רפואי, דבר הממקם את הדסה בחוד החנית עם מרכזים רפואיים מובילים בעולם. "תושבי העיר בית שמש חשובים לנו ואנו נעמיק ונפתח את הקשר עם הקהילה" הצהיר פרופ' וייס, "שיתוף הפעולה של הדסה עם עיריית בית שמש הינו מהלך חשוב ויתרום לכל הצדדים".

ראש העיר בית שמש עם פרופ עופר גופרית מהדסה

ראש עיריית בית שמש, הרב אבוטבול, הבהיר כי הוא רואה חשיבות רבה במפגש, שהינו ראשון מתוך רבים בעתיד לבוא, וכי דווקא בשעה זו, בה המרכז הרפואי הגדול והמוביל שב אל מסלול העשייה הרפואית הידועה שלו, יש לחזק את שיתוף הפעולה עם העיר בית שמש ההולכת וגדלה ונמצאת בשלבי פיתוח מואצים.

הרב אבוטבול אף סיפר כיצד היה מחובר להדסה עוד משחר ילדותו וכיצד תמך בה ברבות השנים ובעיקר במהלך העת האחרונה.

בטרם פנו המכובדים לסיור בחדרי הניתוח החדישים שבבניין האשפוז החדש ובמחלקת היולדות, נשא דברים רב המרכז הרפואי הדסה, הרב משה קליין. "הלקוח העתידי הוא מבחינה כמותית ללא ספק הציבור הדתי והחרדי, ואנו עושים כל העת מאמצים לשפר עבורו את חוויית הטיפול בבית החולים ולהתאים את שיטות העבודה לצרכים היחודיים לו", הסביר הרב. "המטופל הדתי- חרדי ובני משפחתו צריכים להרגיש רצויים, ואנו נעניק להם תחושה כי כל ההלכות על פיהן הם חיים את חייהם – יוכלו להמשך גם בבית החולים ולראייה השמירה המוקפדת בכשרות המזון גם בשנת שמיטה, מקלדות שבת לצרכי רופאים ועוד חידושים הלכתיים שנוספו בעת האחרונה".

בתום הפגישה סוכם על הקמת צוות שיעסוק בשיתופי פעולה בנושאים מגוונים בין הקהילה לבית החולים ובכללם מתן דגש על נושא יולדות מבית שמש.

צילום: דוברות הדסה
ראש העיר ופמליתו עם פרופ' פרץ וצוות ההנהלה בהדסה

מה ברצונך לחפש?

נתקלתם בחדשה מרעישה? ידיעה מעניינת מוזמנים לספר לנו