דרעי: לא נקבל אפליה בשוק העבודה על רקע דת, מוצא, גזע או כל דבר אחר

שר הכלכלה קיבל היום לידיו את הדו"ח השנתי של נציבת שוויון הזדמנויות בעבודה במשרד הכלכלה • מהדו"ח עולה כי חל גידול של ממש בתלונות על אפליה על רקע לאום, ככל הנראה בשל מבצע 'צוק איתן' והמתח בין יהודים לערבים בעקבותיו

"לא ייתכן, כי בישראל, בשנת 2015, עדין יופלו אזרחים בשוק העבודה על רקע דת, לאום, מוצא, מגדר או גזע". אמר היום שר הכלכלה אריה דרעי עם קבלת הדו"ח השנתי של נציבת שוויון הזדמנויות בעבודה במשרד הכלכלה, עו"ד ציונה קניג-יאיר.

השר דרעי אמר לנציבה הארצית: "לחרדים, לערבים, לנשים וליוצאי אתיופיה – לכולם זכויות שוות בשוק העבודה. אבקש להיות מעורב אישית בכל אירוע בו מתקיימת אפליה".

נציבת השוויון, עו"ד קניג יאיר, אמרה לשר כי האתגרים המרכזיים הניצבים לפתחנו בשנים הקרובות הינם הגברת מודעותן של האוכלוסיות המופלות לעצם קיומה של הנציבות והגברת האכיפה. "ההרתעה הינה מהותית, אבל ציבור המעסיקים בארץ חייבים להפנים שמעבר לחוק, אפליה מנוגדת לכל קוד התנהגותי ותרבותי ופוגעת בראש ובראשונה במעסיק עצמו ובחברה הישראלית כולה".

קרא עוד:
[postim]

781 פניות טופלו במהלך שנת 2014, בנציבות השוויון הזדמנויות בעבודה שבמשרד הכלכלה. מניתוח הנתונים עולה, כי בפניות על רקע לאום חל הגידול החד ביותר – 85% (מ-26 ל-48 פניות), לאחר מכן בפניות על רקע שירות מילואים – 40% ובפניות על רקע דת – 17%. מגמה זו מעידה על המתחים שנוצרו בשוק העבודה בין יהודים וערבים, על רקע מבצע צוק איתן והלחימה בעזה, ובשלב מאוחר יותר, על ההשלכות שהיו למבצע על מצבם התעסוקתי של המשרתים במילואים. מרבית הפניות עדין עוסקות באפליית נשים על רקע חופשותיהן ומצבן הבריאותי בשל לידת וגידול ילדיהן.

מנגד, נרשמה בשנת 2014 ירידה בשיעור הפניות על אפליית נשים, עילות שלגביהן ניכרה רוויה בפניות בשנים הקודמות. בסך הכול, נרשמה ירידה של 13.5% בפניות לנציבות, זאת בשל שינוי שיטת קבלת ותיעוד הפניות, לצד ירידה בפניות על רקע הורות, שעדין מהוות מרבית הפניות המטופלות בנציבות.

מה ברצונך לחפש?

נתקלתם בחדשה מרעישה? ידיעה מעניינת מוזמנים לספר לנו