"ישראל היא בשלישייה הפותחת בעולם בתחום הסייבר"

הממשלה אישרה תכנית להטבות למעסיקים בתחום הגנת הסייבר • המטרה: להביא את מספר המועסקים בקריית הסייבר בבאר שבע ל-2,500 בתוך עשור • נתניהו: "באר שבע תהיה בירת הסייבר של חצי הכדור המזרחי"

הממשלה אישרה את תכנית ראש הממשלה, בנימין נתניהו, למתן הטבה למעסיקים בתחום הגנת הסייבר בקריית הסייבר הלאומית בבאר שבע.

ההטבה נועדה למשוך חברות מובילות רבות ואלפי מועסקים לקריה במהלך השנים הקרובות, מתוך כוונה להגיע לכדי 2,500 מועסקים בתוך עשור (כמחצית ממספר המועסקים בתחום בישראל כיום). בנוסף, ההחלטה נועדה לעודד את החברות להתחיל לפעול בקריית הסייבר בהקדם על מנת לסייע להתפתחות המהירה של הסביבה העסקית במקום.

משיכת מספר רב של חברות רב-לאומיות מובילות למקום חדש, מחוץ לליבה הקיימת של ההיי-טק בישראל, הינה אתגר לאומי המצריך מחויבות ועידוד מצד הממשלה. את תכנית המענקים גיבש צוות בראשות מנכ"ל משרד ראש הממשלה, אלי גרונר, יחד עם ראש אגף התקציבים במשרד האוצר, אמיר לוי, וראש מטה הסייבר הלאומי, ד"ר אביתר מתניה.

קרא עוד:
[postim]

נתניהו אמר כי "קידום קריית הסייבר ופארק ההייטק המתפתח זהו שינוי אסטרטגי לישראל תוך יצירת אנרגיות חדשות; זה החזון שלי, אנחנו לוקחים מנוע צמיחה והשקעה ממשלתי והופכים אותו לתעשייה עולמית בדרום; מדובר בהשקעה ממשלתית שאנו ממנפים לבריתות ביטחוניות.

"אמרתי שנהיה בין 5 המדינות המובילות בעולם בסייבר, ואנחנו כבר בשלישיה הפותחת. מלבד היעד של מיצוב ישראל כמעצמת סייבר, אנו דוחפים לכך שבאר שבע תהיה בירת הסייבר של חצי הכדור המזרחי; יהיו לכך השלכות גדולות וחיוביות על הנגב כולו.

"זהו מהלך בעל משמעות היסטורית ועלינו לדחוף אותו קדימה במלוא העוצמה. יש כאן שילוב של התבססות על שוק מקומי, יכולת תרגום ליכולות לאומיות והשתלבות עם השוק הפתוח – זה מה שמחזק כלכלה ומצמיח אותה קדימה."

בישיבת הממשלה, ראש מטה הסייבר הלאומי ד"ר אביתר מתניה ציין כי ישראל נמצאת בעמדת זינוק מצוינת מבחינת תעשיית הסייבר. כבר היום פועלות בישראל כ-250 חברות בתחום, כמחציתן חברות הזנק שהוקמו בחמש השנים האחרונות.

למעלה מ-25 חברות רב-לאומיות מקיימות בישראל פעילות בתחום הסייבר. עוד הוסיף ר' מטה הסייבר הלאומי כי מתחילת 2015 חברות סייבר ישראליות גייסו כרבע מיליארד דולר, קרובל-20% מהשקעות הסייבר בעולם. כמו כן, בחציון הראשון של 2015 נרכשו 14 חברות ישראליות בסכום של 1.3 מיליארד דולר.

לתעשיית הסייבר הישראלית יש עוד פוטנציאל צמיחה רב, הבא לידי ביטוי באפשרות להגדלת השוק במיליארדי שקלים וליצירת אלפי מקומות עבודה חדשים.

(אילוסטרציה: נתי שוחט – פלאש 90)

מה ברצונך לחפש?

נתקלתם בחדשה מרעישה? ידיעה מעניינת מוזמנים לספר לנו