מתכונ(נ)ים לפסח

מרק קרם אפונה
מצרכים:
(לאוכלי קטניות)
קילו אפונה קפואה
מאה גרם חמאה
שלוש שיני שום
גזר אחד קצוץ
אופן ההכנה:
מטגנים את החמאה עם השום והגזר, מוסיפים קילו אפונה קפואה, ליטר מים, מבשלים במשך עשרים דקות על אש גבוהה עד שהאפונה מתרככת ולא יותר כדי שהצבע הירוק לא יאבד. מוסיפים, צרור נענע מלח, פלפל קופסא שמנת מתוקה.
טוחנים את הכל במעבד מזון ומבשלים על אש נמוכה כעשר דקות .
מרק קרם תירס
מצרכים:
מאה גרם חמאה.
בצל אחד סגול קצוץ
גזר אחד קצוץ
שלוש שיני שום.
אופן ההכנה:
מטגנים את הכל בחמאה. מוסיפים קילו תירס קפוא. ומבשלים כחצי שעה.
לאחר מכן מוסיפים קופסת שמנת מתוקה, צרור בזיליקום, צרור פטרוזיליה, וטוחנים מלח פלפל, אגוז מוסקט.

מרק מניסטרונה איטלקי
מצרכים:
שתי שיני שום
שני בצלים
שלוש קישואים
שלוש גזר
גמבה אחת מכל צבע.
כוס שעועית אדומה מושרית יום לפני,
כוס שעועית לבנה מושרית
2 תפוחי אדמה
חצי ראש של שורש סלרי.
חצי חבילת עלי סלרי.
אופן ההכנה:
מבשלים את השעועית לפני הכנת המרק. בסיר נפרד.
מטגנים את הבצל השום והסלרי, תפוח אדמה וגזר ומוסיפים את הקישוא הגמבה והשעועית ולהכל מוסיפים 2 ליטר מים.
מבשלים כרבע שעה על אש גבוהה, ומוסיפים 2 קופסאות רוטב עגבניות
ואז ממשיכים לבשל עוד כארבעים דקות.
לקראת סיום הבישול קוצצים צרור נדיב של בזיליקום, וצרור כוסברה, מלח ופלפל.
כל מרק תענוג בפני עצמו!
IMG_5793

מה ברצונך לחפש?

נתקלתם בחדשה מרעישה? ידיעה מעניינת מוזמנים לספר לנו