סלטים, סלטים, ועוד סלטים

מי הם - חיים או מבושלים, פיקנטים או מתוקים, חתוכים גס או קצוצים ותמיד מצטרפים לכל ארוחה? הסלטים, כמובן. וכמובן שתמיד אפשר להוסיף, לשנות, לחתוך אחרת והנה – סלט חדש!

גזר מבושל

סלט גזר פיקנטי מהמטבח המרוקאי

מה צריך?

10 גזרים קלופים ומבושל

½ כוס שמן

6 שיני שום כתוש

1 כף פפריקה מתוקה

מלח לפי הטעם

מיץ מלימון

פטרוליה קצוצה

 

מה עושים?

גזר שלב 1

גזר שלב 2גזר שלב 3 לחתוך את הגזר לעיגולים לשים בקערה, להוסיף שמן, שום ,פפריקה מתוקה, מלח ומיץ לימון לערבב לטעום לתקן תיבול לקצץ פטרוזליה ולפזר מעל.

 

סלט חצילים וגמבות

חצילים וגמבה

מה צריך?

1 חציל חתוך לקוביות גדולות

2 פלפל גמבה אדומה

5 שיני שום כתוש

1 כף פפריקה מתוקה

מלח לפי הטעם

מה עושים?

לחתוך את החציל עם הקליפה לחתיכות לא קטנות ולטגן בשמן עמוק, לרכך פלפל גמבה בסיר על הגז ,או בתנור, להכניס את הפלפל לסיר לכסות את הסיר זה יסייע בקילוף, לאחר שהפלפל התקרר לקלף אותו, להוציא את הפנים ולחתוך את הפלפל לקוביות לא קטנות, לשים בקערה את החציל המטוגן, להוסיף את הפלפל החתוך, שום, פפריקה מתוקה, מלח, לטעום ולתקן תיבול.

 

סלט כרוב וגזר

עוד כרוב וגזר

מה צריך?

¼ כרוב

2 גזר קלוף

מעט מלח

½ כפית סוכר

פלפל חריף גרוס

3 כפות חומץ

מעט אגוז המלך קצוץ לקישוט

מה עושים?

לחתוך את הכרוב לרצועות דקות, את הגזר לקלוף לרצועות דקות בעזרת קולפן לשים בקערה להוסיף את המלח, הסוכר החומץ והפלפל החריף, לטעום ולתקן תיבול, אפשר לפזר בזמן ההגשה אגוז המלך.

כרוב וגזר שלב 2

למתכונים נוספים:

http://www.karmit.co.il/

מה ברצונך לחפש?

נתקלתם בחדשה מרעישה? ידיעה מעניינת מוזמנים לספר לנו