המופלטה של סבתא נינט
מה צריך?
1 קילו קמח (ניפיתי, מותק, עוד לפני פסח. אנחנו מוכרים לגוי קמח יבש.)
30 גרם שמרים (אתן הצעירות יכולות לשים שמרית, זה גם טוב.)
1 כף סוכר
1 כף מלח
כ- 2.5 כוסות מים פושרים
כל זה לבצק.
ושמן. לטבול את כדורי הבצק. (לא יודעת כמה. לפי העיניים.)
מה עושים?
לשים את כל החומרים לבצק חלק. אם יש לך זמן תני לו לנוח רבע שעה. אם את ממהרת תעברי מיד לשלב הבא.
תכיני מהבצק כדורים בגודל קלמנטינה. או כדור פינג-פונג. את מבינה, כן? ואת כל הכדורים תכניסי לקערה שטוחה משומנת היטב.
עם הידיים, ככה, תפתחי על כדור לעלה דק דק, אבל שלא יקרע. אם את לא מצליחה באוויר, תעבדי על שיש משומן.
תחממי מחבת רחבה, בדור שלנו הטפלון עושה את העבודה מצוין.
שימי לב! את מניחה את המופלטה הראשונה על המחבת ל-20 שניות ובזמן הזה משטחת את השניה.
הופכים את הראשונה ועליה מניחם את השניה. לא. לא מוציאים מהמחבת. זה כל העניין. הופכים את שניהן ומניחים את השלישית. וככה תמשיכי עד שכבר כבד לך להפוך. מוציאים מהמחבת ומגישים מיד.
עם חמאה ודבש, זוכרת?
מופלטה אני לא ספרדיה ולא תמניה אפשר לנסות אבל לא בצאת שבת ולאחר חג אבל נראה ממש טעים ומגרה אבל מספיק גם ללכת למכולת ולקנות פיתות טריות וטעימות