כיסיי פילו במילוי כבד עוף

כיסי פילו במילוי כבד היא מנת פתיחה מרשימה מאוד, המככבת בבתים רבים בשולחן החג. יצויין כי אפשר למלא את הפילו גם בירקות במקום הכבד למעדיפים מנה צמחונית

חומרים

למילוי

300 גר' כבד עוף

2 בצל יבש קוצוץ

½ כפית פלפל שחור גרוס

1 כפית פפריקה מתוקה

1 כפית פפריקה חריפה

מלח

½ כוס מים רותחים

מעט שמן לטיגון הבצל

לכיסים

8 גיליונות עלי בצק פילו

שמן להברשה

לקשירה

12 גבעולים ארוכים של בצל ירוק

מים רותחים

תבנית שקעים, או 12 תבניות אישיות חד פעמי

filo_1-604x270

הוראות הכנה

הכנת המילוי

לנקות את הכבד , לצלות ולשים בצד שיתקרר, במחבת גדולה מעט שמן, להוסיף את הבצל הקצוץ ולהשחים, את הכבד שהתקרר לחתוך לחתיכות בינוניות ולהוסיף לבצל, לערבב היטב להוסיף תבלינים לטעום ולתקן תיבול, הטעם צריך להיות פיקנטי, להוסיף כחצי כוס מים רותחים ולהשאיר שיתבשל תוך כדי ערבוב כ- 10 דקות עד שהנוזל מצטמצם, לכבות את הגז.

הכנת עלי הקשירה

בקערה לשים את עלי הבצל הירוק, לשפוך מעל מים רותחים ומיד לאחר שהגבעול משנה את צבעו, לשפוך את המים ולשים מים קרים.

הכנת הכיסים

לשמן את עלי הפילו, לקחת 4 עלים ביחד ולחתוך בסכין חדה לרוחב הבצק- 3 חלקים שווים ולאורך הבצק לחצי כך שיוצא 6 חלקים שווים, לקחת חלק אחד המורכב מ- 4 עלים , לקחת עלה אחד לשים במרכז השקע, לקחת עלה שני ולשים מעליו אבל בהטיה קלה ימינה את הבא אחריו גם כן בהטיה ואת האחרון, להשקיע את הבצק , למלא ב 2 כפות מהכבד הקצוץ לאסוף אל המרכז את כל קצוות הבצק ולקשור עם גבעול הבצל הירוק, כך להמשיך עם כל החלקים הנוספים, להכניס לתנור חם בטמפ' של 180 מעלות לכ- 30 דקות בערך עד להזהבה בהירה.

filo_2 filo_3-300x224 filo_4-300x224

למתכונים נוספים לחצו כאן

מה ברצונך לחפש?

נתקלתם בחדשה מרעישה? ידיעה מעניינת מוזמנים לספר לנו