בולונז. באיזו שפה זה?

ארוחת צהריים מזינה ומשביעה. אהובה על ילדים בפרט ועל כולם בכלל.

Bolognese – תבשיל בשר (השם המלא הוא "ראגו בולונז") שמקורו בעיר בולוניה שבאיטליה. מורכב מבקר קצוץ, ירקות ארומטיים ועגבניות. משמש בלזניה וכרוטב לפסטה.

רוטב עגבניות עם בשר הודו טחון שניתן להגיש על פסטה או על אורז לבן

מצרכים:

500 גרם הודו טחון

1 בצל בינוני קצוץ דק

1 גזר בינוני מגורד (לא חובה)

2-3 שיני שום כתושות

400 גרם עגבניות מרוסקות מקופסת שימורים

4 כפות מלאות רסק עגבניות

כוס מים רותחים

תיבול: כף סילאן, כפית מלח, פלפל שחור לפי הטעם

בולונז.pdf

 

אופן הכנה:

-מחממים מחבת רחבה עם 2 כפות שמן ומטגנים את הבצל עד להזהבה קלה. מוסיפים את הגזר והשום ומבשלים תוך כדי ערבוב במשך כ-3 דקות.

-מוסיפים את בשר ההודו הטחון ומערבבים עד שהבשר משנה צבעו ללבן. שופכים למחבת את העגבניות המרוסקות, המים הרותחים ורסק העגבניות ומערבבים. מתבלים בסילאן, מלח ופלפל שחור ומבשלים עם מכסה במשך 15-20 דקות. יש להרים את המכסה ולערבב מידי פעם.

*מגישים על פסטה מבושלת או על אורז לבן.

*אם מכינים לילדים – ניתן לטחון או לגרד דק את הבצל.

למתכונים נוספים לחץ כאן

מה ברצונך לחפש?

נתקלתם בחדשה מרעישה? ידיעה מעניינת מוזמנים לספר לנו