מבשלים לכם שבת • 3 מתכונים מנצחים לשלש סעודות

JDN מגיש: 3 מתכונים מוצלחים וקלים להכנה שישדרגו את שולחן השבת שלכם • והשבוע: עוף שלם בתנור להגשה מרהיבה לסעודה ראשונה, סלט פירות מרענן לסעודה שניה ופשטידת ירקות לסעודה שלישית

סעודה ראשונה

מתכון לעוף שלם בתנור עם תפוחי אדמה, בטטה וגזר בתיבול טעים במיוחד

עוף שלם בתנור

מצרכים:

עוף שלם (עם העור)

3 תפוחי אדמה גדולים קלופים וחתוכים לרבעים

2 בטטות בינוניות קלופות וחתוכות לרבעים

3 גזרים בינוניים קלופים וחתוכים לרבעים

ראש שלם של שום (לא מקולף)

תיבול לעוף ולירקות: שליש כוס שמן, 2 כפות רוטב סויה, 2 כפות שטוחות דבש, 1 כף שטוחה קטשופ, 2 כפות גדושות פפריקה מתוקה, כפית מלאה אבקת מרק בטעם עוף, שן אחת של שום מגורדת, פלפל שחור לפי הטעם.

אופן הכנה:

-מניחים את העוף השלם והירקות בתבנית גדולה.

-מערבבים את כל חומרי הרוטב בקערית ומתבלים היטב את העוף השלם (מורחים את הרוטב על העור וגם בחלקו הפנימי של העוף) ואת הירקות (כולל ראש השום). מכניסים את ראש השום לחלקו הפנימי של העוף.

-הופכים את העוף כך שהחלק של החזה כלפי מטה וצולים בתנור  ב180 מעלות במשך כשעתיים (בתוכנית הרגילה- למעלה ולמטה).

הערה: אם התנור שלכם חזק מומלץ לעטוף את התבנית ברדיד אלומיניום (נייר כסף) במשך שעה ראשונה ולאחר מכן להסיר את הנייר ולצלות את העוף שעה נוספת כשהוא חשוף.

עוף שלם בתנור

 סעודה שניה

קינוח מרענן אחרי ארוחה כבדה – סלט פירות פשוט וטעים

הפירות המצוינים במתכון הינם בגדר המלצה בלבד. כמובן שניתן להכין עם כל סוגי הפירות שיש לכם במקרר ותמיד יוצא שילוב טעים.

מצרכים:

פירות: ענבים, תפוזים, בננה, תפוח, תות שדה.

אגוזי מלך חתוכים גס

אופן הכנה:

מקלפים את הפירות וחותכים לקוביות קטנות.

שופכים מיץ תפוזים סחוט ומפזרים מעל אגוזי מלך (רצוי לפני ההגשה).

סעודה שלישית

מתכון לפשטידה חלבית בטעם ייחודי – פשטידת גמבה בצל ופטריות

(תבנית מאפינס/שקעים, כמות: 10-12 פשטידות אישיות)

מצרכים:

3 כוסות פטריות שמפניון חתוכות

1 גמבה קטנה חתוכה לריבועים קטנים (כמו סלט)

2 בצלים גדולים קצוצים דק

2 ביצים

4 כפות קמח מלא

1 כפית אבקת אפייה

4 כפות גדושות גבינת קוטג'

מלח, פלפל, 1/2 כף אבקת מרק (פרווה)

לקישוט: גבינה צהובה מגורדת (לא חובה).

אופן הכנה:

-מחממים תנור ל180 מעלות.

-מטגנים עם מעט שמן את הבצל במחבת עד להזהבה. מוסיפים את הגמבה והפטריות ומכסים כ-7 דקות עד שמתרככות. מעבירים לקערה ומצננים.

-מוסיפים את שאר המצרכים ומערבבים היטב.

-יוצקים לתבנית (מי שרוצה- שיפזר גבינה צהובה מעל) ואופים במשך כ 25-30 דקות.

למתכונים נוספים לחץ כאן

 

 

מה ברצונך לחפש?

נתקלתם בחדשה מרעישה? ידיעה מעניינת מוזמנים לספר לנו