מבשלים לכם שבת • 3 מתכונים מנצחים לשלש סעודות

JDN מגיש: 3 מתכונים מוצלחים וקלים להכנה שישדרגו את שולחן השבת שלכם • והשבוע: סלט ירקות אפויים לסעודה ראשונה, פשטידת תפוחי אדמה ופיטריות לסעודה שניה ועוגיות תמרים ואגוזים להכנה לסעודה שלישית

סעודה ראשונה

סלט ירקות אפויים בתנור- תוספת קלה להכנה ומתאימה לצד כל מנה עיקרית.

סלט ירקות אפויים

מצרכים (כ-3 מנות):בצל בינוני קצוץ

2 גזרים בינוניים

תפוח אדמה בינוני

2 קישואים בינוניים

פלפל צהוב

פלפל אדום (גמבה)

שן שום קצוצה

תיבול: 3-4 כפות שמן זית, חצי כפית תבלין יבש של כוסברה/פטרוזיליה (אפשר לשלב), חצי כפית שטוחה מלח, קמצוץ פלפל שחור.

אופן הכנה:-מחממים תנור ל180 מעלות ומרפדים את תבנית התנור בנייר אפיה.

-חותכים את הירקות לריבועים קטנים בגודל של כ1 ס"מ ומניחים על נייר האפיה. מתבלים ומערבבים היטב.

-אופים בתנור 35-40 דקות עד שהירקות מתרככים (10 דקות לפני סיום האפיה מומלץ לפתוח את התנור בזהירות ולערבב את התערובת).

סלט ירקות אפויים


סעודה שניה

פשטידת תפוחי אדמה ופטריות

תבנית אלומיניום מלבנית בינונית/ תבנית שקעים

מצרכים:2 בצלים בינוניים-גדולים קצוצים

3 תפוחי אדמה בינוניים-גדולים רכים (שבושלו במים חמים)

2 קופסאות פטריות שמפיניון או פטריות טריות חתוכות

3 ביצים

תיבול: 1 כף אבקת מרק, מלח, פלפל

אופן הכנה:-מטגנים בצל במחבת עד להזהבה. מוסיפים את הפטריות ומבשלים מספר דקות. מעבירים לקערה ומצננים.

-מחממים תנור ל-180 מעלות.

-חותכים את תפוחי האדמה הרכים לקוביות קטנות (כמו של סלט) ומעבירים לקערה עם הבצל והפטריות.

-מוסיפים את הביצים, מתבלים ומערבבים היטב.

-יוצקים לתבנית ואופים כ-40 דקות.

סעודה שלישית

עוגיות תמרים ואגוזים מבצק פריך טעימות וממכרות

 

חלבי/ פרווה, 2 אינגליש קייק או תבנית מלבנית (30X20)

מצרכים:2 כוסות קמח

1 כוס שיבולת שועל (קוואקר)

2 כפות גדושות סוכר

1/2 כוס שמן קנולה

40 גרם חמאה/ מחמאה רכה בטמפ' החדר

קורט מלח

לשכבה העליונה: ממרח תמרים, 1 כפית אבקת קינמון, 1/2 כוס אגוזי מלך קצוצים

אופן הכנה:-מחממים תנור ל 180 מעלות.

-מערבבים את כל חומרי הבצק עד לקבלת תערובת בצק פירורית.

-פורסים נייר אפיה בתבנית ומהדקים את תערובת הבצק לתחתית בצורה ישרה ואחידה.

-מורחים ממרח תמרים (בנדיבות), מפזרים מעל אבקת קינמון ואגוזים.

-אופים בתנור 25-30 דקות עד להזהבה.

-מוצאים ומצננים לחלוטין. מחלצים מהתבנית (בעזרת נייר האפייה) וחותכים לריבועים (במידה ויש קושי לחתוך, מכניסים את העוגה למקרר לחצי שעה).

 

*בדוגמא הכנתי את זה בתבנית אינגליש קייק והשתמשתי בחצי מכמות החומרים המצוינים לעיל.

 

 



 

 

 


 

0 0 הצבעות
דירוג הכתבה
1 תגובה
ישנות
חדשות המדורגות ביותר
Inline Feedbacks
הצגת כל התגובות

תהילה, את הכנת את כל זה?? מוכשרת!!

מה ברצונך לחפש?

נתקלתם בחדשה מרעישה? ידיעה מעניינת מוזמנים לספר לנו