מתכונים לראש השנה – עוף בתנור עם סילאן, שזיפים ובטטות – כמה מפתיע, ככה טעים!

מנה עיקרית ייחודית ויוקרתית לסעודת ראש השנה. עוף בשילוב מנצח של בטטה, דבש תמרים ובצלים קטנטנים עם העוף. הגישו עם אורז לבן וסלט ירוק. תקצרו מחמאות!

עוף מתוק ברוטב סילאן ושום עם שזיפים, בטטות ובצלי שאלוט

עוף בסילאן בתנור

מצרכים:8-10 חתיכות עוף (לדוג' שוקיים, ירכיים)

6-8 בצלי שאלוט

1 בטטה גדולה חתוכה

10 שזיפים מיובשים מגולענים

חומרים למשרה: 2 כפות שמן זית, 5 כפות סילאן,  שן שום כתושה, קורט אבקת קינמון, כפית שטוחה מלח, פלפל שחור לפי הטעם.

אופן הכנה:-מערבבים הקערית את כל חומרי המשרה.

-מניחים בקערה את חלקי העוף, בצלי השאלוט, השזיפים והבטטות ומתבלים היטב בחומרי המשרה.

-מניחים על תבנית התנור וצולים במשך שעה וחצי ב180 מעלות.

עוף בסילאן בתנור

 

מתכונים לראש השנה



 

מה ברצונך לחפש?

נתקלתם בחדשה מרעישה? ידיעה מעניינת מוזמנים לספר לנו