מטגנת שניצלים? הנה טיפ שיחסוך לך בניקוי המחבת

גם אם הטענה שכך השניצל בריא יותר וסופג פחות שמן אינה נכונה, עדיין שווה לנסות ולהוסיף את המרכיב הבא למחבת, רק בשביל לחסוך זמן ניקיון אחר כך

לאחרונה, המליצו לא מעט בשלניות על הטיפ הבא, מניסיונן הפרטי במטבח: הן המליצו להניח נייר אפייה בתחתית מחבת הטיגון, מעליו לשפוך את השמן, ולטגן כרגיל.

למה זה טוב? קודם כל מהסיבה הברורה – זה חוסך זמן יקר של קרצוף מחבתות, בהחלט לא פעולה שאנחנו מחבבים. נתקלנו בכאלה שמניחות חתיכת נייר קטנה יחסית שרק מונעת מהשניצלים להידבק ומפירורי הלחם להישרף על המחבת, אך גם בכאלה המניחות יריעת נייר שלמה הגולשת מדפנות המחבת, שללא ספק מקלה על הניקוי בסיום התהליך.

אבל מעבר לניקיון – יש הבטיחו שהתוצאה יוצאת קריספית להפליא ואף ספוגת שמן פחות מבטיגון רגיל, ושהשמן נשרף לאט יותר. השיטה עובדת כמובן גם בטיגון של חצילים, ירקות או כל מה שעולה בדעתכם.

אך מנגד, נטע-חן ליבנה, דיאטנית קלינית טוענת כי מבחינת ספיגת השמן בתהליך הטיגון – אין כל סיבה שהכמות תרד בגלל נייר האפייה. שמן נספג באוכל בתהליך הטיגון בגלל שמים, שנמצאים בכל מוצר מזון, מתחממים ומתאדים לאוויר, ואת מקומם תופס השמן, לא חשוב על איזה מצע הוא מונח. כל עוד האוכל המטוגן נמצא במגע עם השמן וגם עם האוויר – התהליך יתרחש.

לדבריה, הדרך היחידה לצמצם את ספיגת השמן היא לטגן בטיגון עמוק: כאשר המזון המטוגן שקוע כולו בשמן – אין למים לאן להתאדות ואין מקום לספיגה של חומרים אחרים. השמן צריך להיות בטמפרטורת רתיחה – הכניסו קיסם לשמן החם, אם נוצרות סביבו בועיות – הוא חם מספיק.

לעומת זאת, בהחלט ייתכן שהשמן נשרף לאט יותר כי נייר האפייה הוא מעין שכבת בידוד. כמה לאט יותר? זה כבר תלוי בגובה הלהבה, אך ליבנה משערת שלא מדובר בהבדלי זמנים משמעותיים מאוד.

אז צמצום בשמן לצערנו נראה שלא מצאנו, אבל צמצום בניקיונות הוא תמיד חיובי, עוד רגע או שניים לפני שנשרף זה אף פעם לא מזיק, ובנוגע לשאלת הקריספיות – את זה נשאיר לכם לבדוק. תנסו בבית, ושיהיה בתיאבון.

0 0 הצבעות
דירוג הכתבה
2 תגובות
ישנות
חדשות המדורגות ביותר
Inline Feedbacks
הצגת כל התגובות

מן הסתם זה גם עוזר לטגן במחבתות טפלון שכבר נהרסו קצת והאוכל נדבק אליהן.

תודה על הטיפ נשמע טוב…
ננסה בעז"ה

מה ברצונך לחפש?

נתקלתם בחדשה מרעישה? ידיעה מעניינת מוזמנים לספר לנו