מתכון לפוקצ'ה איטלקית טעימה, מאת השפית חני כהן ממסעדת ריקוטה הירושלמית.
חומרים להכנה:
2 קילו קמח
ליטר מאתיים מים
חמש כפות שמרים
2 וחצי כפות סוכר
שמים במיקס על וו לישה למספר דקות ומוסיפים:
120 מל שמן
2 כפות מלח.
ממשיכים ללוש בוו לישה כחמש דקות נוספות.
אופן ההכנה:
לאחר שהבצק מוכן, מוציאים אותו מקערת המערבל, ומחלקים לכדורים של 300 גרם לכדור. מרדדים עם מערוך, מורחים שמן זית, עלי רוזמרין או טימין.
להוציא, לחלק לכדורים של 300 גרם כל אחד
וכאן תרשו לדימיון ולחושי הטעם להוביל אתכם: תפזרו כל תוספת שתרצו, חצילים, גבינה בולגרית, עגבניה עם בצל מטוגן.
סיימתם? הכניסו לתנור בחום 180 מעלות לעשרים דקות.
טיפ של השפית חני כהן:
עדיף להתפיח על המגש חצי שעה לפני האפיה.
בתיאבון!
יוו צחקתי עד דמעות 🙂 אם אני אשים מאתיים ליטר מים זה כבר לא בצק זה בריכה.. התחלתי למלא אמבטיה :)))))