בני ברק - מראה כללי. צילום: פלאש 90

הקיפאון בשוק הנדל"ן: ירידה דרסטית במספר העסקאות בבני ברק

העיר בני ברק היא בין הערים המובילות בקיפאון הנדל"ני ומציגה ברבעון השני של השנה ירידה דרסטית של 54% במספר העסקאות. ומה תמונת המצב בירושלים? ואיך כל זה קשור לביקושים הגואים בביתר עילית ובית שמש? לנתונים המלאים

העיר בני ברק היא בין הערים המובילות בקיפאון הנדל"ני ומציגה ברבעון השני של השנה ירידה דרסטית של 54% במספר העסקאות. ירידה זו ניכרת גם בשאר הערים במרכז הארץ כמו הרצליה (69%), נתניה (57%) וכפר סבא (57%), כך עולה מבדיקה שערך השמאי אוהד דנוס, יושב ראש לשכת השמאים לשעבר.

ברבעון השני נרשמו ירידות של יותר מ-35% במספר העסקאות בערים כמו רמת השרון, כפר סבא, פתח תקוה, חולון, גבעתיים ובת ים. זאת, אף שלא היו בהן ולא צפויים להיפתח בהן מיזמי מחיר למשתכן.

ביזנעס שימושי

הבדיקה של דנוס מעלה תמונה מורכבת, בעוד שבחלק ניכר מערי המרכז, שנחשבות "מבוקשות" , חלו ירידות של עשרות אחוזים במספר העסקאות ברבעון השני (לעומת הרבעון המקביל), בערי הפריפריה נרשם דווקא גידול במספר העסקות. לפי פרסום של גילי מלניצקי ב'דה מרקר', המגמה ברורה: ב–85% מתוך 67 היישובים אותם בדק דנוס, מספר עסקות הנדל"ן ברבעון השני של 2017 ירד לעומת התקופה המקבילה ב–2016. רק שמונה יישובים, רובם בפריפריה, שנהנים מהטבות מס ושאר תופינים ממשלתיים, הראו עלייה במספר העסקות שהתבצעו.

ירושלים עדיין מובילה במספר העסקות, גם לאחר שחלה בה ירידה של 30% לעומת הרבעון השני אשתקד. בבירה נמכרו ברבעון השני 1,515 דירות. לדברי מומחי נדל"ן, הירידה במספר העסקאות בירושלים נובעת בין היתר מכמות הדירות המוצעת בערי הלוויין שלה: בית שמש, מבשרת ציון וביתר עילית. ערים אלו שמציגות היצע גדול יותר במחיר זול יותר, "סופגות" את מרבית הביקוש ה"ירושלמי".

לדברי דנוס, ירידת מחירים באזורי הביקוש תוכל להתקיים רק כשהיצע הדירות באזורים אלה יגדל באופן משמעותי. מה שקשה מאוד לעשות שכן היצע קרקעות למגורים באזור המרכז מוגבל למדי. "המדינה צריכה לממש (את הקרקעות) בקרוב, לפני שגם משקיעים יתרחקו", מתריע דנוס. "כרגע הקיפאון נובע מרמת מחירים גבוהה, ומכך שהציבור מאמין להבטחות הממשלה שירידת המחירים מעבר לפינה".

מקור: http://bizzness.net/

מה ברצונך לחפש?

נתקלתם בחדשה מרעישה? ידיעה מעניינת מוזמנים לספר לנו