אילוסטרציה. pixabay

מנהלי גמ"חים, מהרו לחתום על ההצהרה בסניפי הבנקים

מנהלי הגמ"חים הקטנים נדרשים בימים אלו להסדיר את מעמד הגמ"ח על-ידי טופס פשוט אותו עליהם למלא בסניפי הבנקים • 90% מהגמ"חים החרדים טרם הסדירו את פעילותם מול רשויות המס ומול הבנקים • בלשכת ח"כ גפני מקשים להזדרז ולהסדיר

מנהלי הגמ"חים הקטנים נדרשים בימים אלו להסדיר את מעמד הגמ"ח על-ידי טופס פשוט אותו עליהם למלא בסניפי הבנקים. כזכור, עם החלת הוראות הפטק"א האמריקאיות בישראל, נוצרה בעיה עם הגמ"חים שהוגדרו כישות פיננסית ומשכך חלה עליהם חובה בהתנהלות מול הרשויות בארצות הברית אליה מחויבות הישויות הפיננסיות בישראל מכוח אמנת המס עליה חתומות שתי המדינות.

ביזנעס שימושי

לאחר מספר דיונים בוועדת הכספים סוכם כי הפתרון לגבי גמ"חים הקטנים הוא פשוט. הוראות הפטק"א קובעות שמוסד פיננסי שסך פעילותו (סך ההלוואות אותן נתן) אינו עולה לכדי 50 מיליון דולר, והוא אף אינו מחזיק בפיקדון מאדם יחיד העולה לסך של 50 אלף דולר, אינו חייב להירשם ואינו חייב לדווח על הפקדות של אזרחי ארצות הברית אצלו.

משכך, גם גמ"ח שלא חילק הלוואות בסך כולל של 50 מיליון דולר ושלא מחזיק בפיקדון מאדם יחיד בסך שמעל 50 אלפי דולרים, אינו צריך להירשם ואינו צריך לדווח על הפקדות אזרחי הכלכלה הגדולה ביותר בעולם.

הלכה למעשה, לפי ההסדר אליו הגיעו יושב ראש ועדת הכספים, חה"כ משה גפני (יהדות התורה) והמפקחת על הבנקים, כל מנהל גמ"ח כזה יוכל לחתום בבנק על תצהיר בו יצוין שהוא גמ"ח קטן בטופס יעודי לכך ובא לציון גואל. הבנקים יוכלו לרחוץ בניקיון כפיהם והגמ"חים יוכלו להמשיך ולהעניק את הלוואותיהם. הבנקים העניקו שישים יום לחתימה על הטופס הבסיסי והפשוט.

הבעיה היא שעד כה הגיעו לבנקים רק עשרה אחוזים ממנהלי הגמ"חים הקטנים. זאת למרות שהבנקים, לטענתם, שלחו מכתבים למרביתם. בלשכתו של גפני ממליצים לגמ"חים הקטנים להזדרז ולחתום על הטופס האמור, על-מנת להימנע מבעיות עתידיות.

מקור: http://bizzness.net/

מה ברצונך לחפש?

נתקלתם בחדשה מרעישה? ידיעה מעניינת מוזמנים לספר לנו