צילום: אילוסטרציה

ישראל בתגובה ראשונה למשבר בספרד: "לא מתנגדים לעצמאות, אך גם לא מכירים בה"

ישראל ממשיכה במדיניות של אי הבעת עמדה בנוגע לעצמאות קטלוניה בספרד. בהודעה רשמית שפרסם משרד החוץ נאמר: "לישראל ולספרד יחסי ידידות איתנים ארוכי שנים, מקווים שהמשבר ייפתר במהרה"

ישראל פרסמה הערב (ד') תגובה ראשונה למשבר בקטלוניה. ״למדינת ישראל ולספרד יחסי ידידות איתנה ארוכי שנים, שבמוקדם מורשת היסטורית וערכים דמוקרטיים משותפים", נכתב בהודעת משרד החוץ. "ישראל מקווה שהמשבר הפנימי בספרד ייפתר במהרה ובאמצעים של שלום ובהסכמה לאומית רחבה".

בהודעה זו, ישראל לא הביעה למעשה התנגדות לעצמאות קטלוניה אך גם לא הכירה בה כמדינה. בכך ישראל ממשיכה במדיניות של אי הבעת עמדה במשבר.

כאמור, למעלה מ-70 מדינות וביניהן ארה"ב, רוסיה, סין, בריטניה, צרפת וגרמניה כבר הודיעו שאינן מכירות בהכרזת העצמאות של קטלוניה.

כזכור, לפני חמישה ימים פנתה ממשלת ספרד באופן רשמי לישראל וביקשה כי תפרסם הודעה נגד עצמאות קטלוניה, אך עד כה הדבר לא קרה.

שתיקה רועמת: מדוע ישראל לא מביעה התנגדות לעצמאות קטלוניה?


היעדר עמדה ישראלית יוצרת בעיה בעיקר לנשיא המדינה ראובן ריבלין, שימריא לביקור ממלכתי בספרד בעוד שבוע.

ריבלין ימצא עצמו במצב מביך כאשר יישאל בנושא על ידי ראש ממשלת ספרד שאיתו ייפגש או על ידי אמצעי התקשורת.

ההמתנה להכרעת נתניהו בדבר עמדת ישראל אף גרמה לריבלין לבטל שני ראיונות לכלי תקשורת ספרדים אותם היה אמור לקיים עוד לפני יציאתו למדריד.

ריבלין. צילום: לע"מ

אתמול בית המשפט הספרדי לחוקה ביטל את הכרזת העצמאות הקטלאנית. שלשום, הגיש התובע הכללי הספרדי תביעה נגד כל חברי הפרלמנט הקטלאני, בהם הנשיא קרלס פוג'דמון, בגין מרד, פילוג ושימוש לרעה בכספי ציבור, עקב הצבעת הפרלמנט בעד עצמאות קטלנית בעקבות הכרזת נשיא החבל.

פוג'דמון עצמו, שוהה כעת בבריסל ואמר כי יבקש ערבויות לביטחונו טרם ישוב לספרד.

מה ברצונך לחפש?

נתקלתם בחדשה מרעישה? ידיעה מעניינת מוזמנים לספר לנו