pixabay

במקום לזרוק את העגבניות הרכות, תכינו מהם רוטב מדהים

קניתם עגבניות ונשארו לכם במקרר כמה שהתרככו יתר על המידה וכבר לא טעימים לילדים בסלט הירקות? קבלו מתכון לרוטב מצוין בחמש דקות של עבודה, שמתאים גם עם לחם וגבינה צהובה, או כרוטב מדהים על דג מושט בתנור

שוב פעם טעינו בהערכת המצב וקנינו כמות גדולה מידי של עגבניות. במקרר נשארו ארבעה עגבניות שהתרככו מעט יותר מידי וכעת הילדים אינם מוכנים לאכול את סלט הירקות וצריכים לקנות שוב עגבניות אצל הירקן השכונתי. גם לכם כואב הלב לזרוק לשווא אוכל לשווא? ומה עם "בל תשחית"?

הפתרון הכי קל, נמצא בהכנה ביתית של סלט עגבניות, המוכר יותר בשם סלט עגבניות ערבי. הולך מעולה עם החלה בשבת, אבל כעת אנחנו בתחילת שבוע, או שבלי קשר, מצאנו מתכון שימושי יותר, ולטעמנו גם טעים יותר. קבלו רוטב עגבניות ושום המתאים כתוספת למגוון מאכלים.

כל מה שאנחנו צריכים בשביל להכין את הרוטב, זה 5 דקות עבודה, כמה עגבניות רכות, מספר שיני שום, מלח ושמן זית. ניתן להוסיף גם עשבי תיבול לפי הטעם, ולאוהבי החריף, אפשר להוסיף פלפל שחור.

את העגבניות, תחתכו לקוביות גסות, את שיני השום הכניסו בשלימותם לסיר, אותו תניחו, ללא המכסה, על להבה גבוהה למשך כ-3 דקות. אחרי שתשמעו קולות פצפוץ קלות, תכסו את הסיר, הנמיכו את הלהבה ותנו לזה להתבשל במשך כשעה. במקרה והנוזלים של העגבניות אינם מספיקים, ניתן להוסיף מעט מים רותחים במהלך הבישול.

לאחר כשעה של בישול, מומלץ לרסק את כל מה שהכנסתם לסיר בעזרת מוט בלנדר. המלצה: במקרה והוספתם עשבי תיבול ויש ענפים בתוך הסיר, הסירו אותם לפני שאתם טוחנים את תכולת הסיר. יש שטוענים כי בשלב זה מומלץ להוסיף מעט מלח וכף של רסק עגבניות. אנחנו נוותר על הרסק, וגם מלח נוסיף רק לאחר טעימה.

והנה, יש לכם רוטב עגבניות טעים. מה עושים עם הרוטב? לא תאמינו איזה מגוון טעים: טוסט לילדים עם גבינה צהובה והרוטב שעשינו לבד, הרבה יותר טעים מטוסט דומה עם סתם קטשופ, אתם יכולים להשתמש בזה כרוטב מעולה לפסטה ואפילו לארוחת דגים טעימה. קבלו מתכון:

קחו 3 חתיכות של פילה מושט, תשרו אותם 10 דקות במים עם מיץ לימון, אחרי שטיפה קלה הכניסו אותם לתבנית, שפכו את הרוטב מעל לדגים והכניסו אותם לתנור לכ-עשרים דקות של אפייה בחום של 180 מעלות. התוצאה טעימה…

בתיאבון!

מה ברצונך לחפש?

נתקלתם בחדשה מרעישה? ידיעה מעניינת מוזמנים לספר לנו