לראשונה בישראל: הצליחו לגדל לימון ללא גרעינים

סוחטים לימון לכוס התה או לסלט והגרעינים נופלים פנימה? לראשונה בישראל: בחצבה שבערבה תיכונה הצליחו לגדל לימון ללא גרעינים!

סוחטים לימון לכוס התה או לסלט והגרעינים נופלים פנימה? במו"פ (מחקר ופיתוח) ערבה תיכונה וצפונית, יחד עם המגדל שלמה עטר, הצליחו לאקלם זן ייחודי של לימונים במושב חצבה שבערבה, לימון ללא גרעינים!.

מדובר בלימון מזן איילת, שהינו תוצר ממשפחת לימוני וילה פרנקה. מבחינת הטעם והמראה החיצוני אין כל שינוי מהלימון המסורתי, טעמו חמצמץ וצבעו צהוב. כמו כן, הלימון החדש הינו עשיר בוויטמין C החיוני לחיזוק מערכת החיסון, מהווה נוגד חמצון רב-עוצמה הנלחם ברדיקלים חופשיים ומסייע בשמירה על הלב, כלי הדם, העור והעניים.

שלמה עטר, מגדל את הזן החדש יחד עם חתנו בסמוך לחצבה בערבה תיכונה. לדבריו: "בשנת 2013 התחלנו לגדל לימונים בשטחים נרחבים בחצבה על פני כ- 55 דונם ולאחרונה החלטנו לנסות ולאקלם זן ייחודי שאינו קיים בארץ של לימון ללא גרעינים. העונה זו העונה הראשונה בה אנו קוטפים לימונים איכותיים ללא חרצנים משטח של כ-5 דונם, המספקים כ- 20 טון לימונים איכותיים". לדבריו של עטר, רוב היבול מזן הלימונים הייחודי מיועד לייצוא למדינות אירופה.

הלימון הינו ממשפחת פירות ההדר, אותם מגדלים באופן חקלאי. הלימונים מבויתים בעיקר לשם הפקת מיץ, אך גם הציפה והקליפה משמשים בבישול, באפייה ובשימורים. מיץ הלימון מכיל כחמישה אחוזים חומצה ציטרית ועל כן טעמו של הפרי הלימון חמוץ. בפיתוח הזן לקחה חלק ד"ר עליזה ורדי ז"ל ממכון וולקני.

מה ברצונך לחפש?

נתקלתם בחדשה מרעישה? ידיעה מעניינת מוזמנים לספר לנו