Miriam Alster/FLASH90

רגע לפני ט"ו בשבט: אורי אריאל נגד הפירות היבשים

לקראת ט"ו בשבט: אורי אריאל שר החקלאות ופיתוח הכפר: "במקום פרי יבש תאכלו פרי "פרש"

שר החקלאות ופיתוח הכפר אורי אריאל: "אין ספק שפירות טריים בריאים יותר ומזינים יותר! לשמחתנו מדינת ישראל בורכה בשפע רב ועליה נאמר ארץ גפן, תאנה ורימון זית שמן ודבש במקביל חקלאי ישראל מגדלים כל השנה עשרות זנים של פירות טריים אז למה להיצמד להרגלים ישנים ולצרוך פירות מיובשים? גם בט"ו בשבט צרכו פירות טריים ובמקום פרי יבש – תאכלו פרי "פרש"

כיום ניתן למצוא ברשתות השיווק עשרות סוגים של פירות בצבעים ובטעמים שונים. מרבית כמות הפירות המיובשים מיובאים בעיקר מטורקיה. על פי ההערכות בט"ו בשבט הקרוב עלות הפירות היבשים תעלה לצרכן פי 4 מפירות טריים.

הייצור השנתי של תמרים טריים במדינת ישראל עומד על 55,000 טון (75% מג'הול), הייצור השנתי של בננות טריות עומד על 150,000 , הייצור השנתי של מנגו טרי עומד על 45,000 טון, הייצור השנתי של השקד הטרי עומד על 7,000 טון, הייצור השנתי של מישמש עומד על 12,000 טון, הייצור השנתי של תאנה טרייה עומד על כ-3,300 טון.

גם טרי גם בריא – כיום ניתן למצוא ברשתות השיווק סוגים שונים של פירות בצבעים ובטעמים כאשר לכל אחד מהם ערכים תזונתיים אשר תורמים רבות לבריאותנו ולבריאות ילדינו. הפירות הטריים, בניגוד לפירות המיובשים, מכילים וויטמינים וערכים תזונתיים רבים.

אז למה אנחנו אוכלים פירות יבשים? מדובר על מסורת עתיקת יומין של היהודים שחיו בגולה אשר נבעה ממחסור בפירות טריים בתקופת החורף, הפתרון שנמצא היה צריכת פירות מיובשים, על מנת שהפירות לא ירקבו, הם עברו תהליך ייבוש על מנת שיוכלו לשרוד בתנאי הדרך.

פירות מיובשים יקרים יותר מפירות טריים – הפירות המיובשים מכילים פחות ויטמינים מפירות טריים ואף מכילים על פי רוב תוספות של רכיבים מלאכותיים (כגון סוכרים או צבעי מאכל).

0 0 הצבעות
דירוג הכתבה
4 תגובות
ישנות
חדשות המדורגות ביותר
Inline Feedbacks
הצגת כל התגובות

ומה דעתו של מרן אריאל על גידול חסה בשטחים?

שכר שיחה נאה !
כל מילה פנינה, אין כל מצווה לאכול פירות שנשתבחה בהם טורקיה או שאר ארצות, שמהם מביאים את הפירות היבשים.

ר' אורי היקר
ברוך שכיוונת לדעת גדולים.
ברוב הפירות המיובשים, יש חששות גדולים של תולעים וחמור מאוד, מה שמחלקים לילדים בבתיה"ס, שקיות עם פירות יבשים, תאנים, משמשים וכדו'

הזכרת הבננות – אינה לענין, בנוגע לט"ו בשבט בו נוהגים לאכול מפרי העץ, לסמן כי בו מתחילה שנת התרומות והמעשרות החדשה (ראה בלוח לארץ ישראל ובלוח דבר בעתו).

היא חיובית בצורה כללית, כמובן.

מה ברצונך לחפש?

נתקלתם בחדשה מרעישה? ידיעה מעניינת מוזמנים לספר לנו