יקב יתיר מתחדש בבלנדים בשילובי זנים חדשים שישדרגו את סעודת פורים

בשנים האחרונות מתחדש היקב, ועובר התפתחות בכרמים, עם נטיעת זנים חדשים, מעבר מחביות קטנות למכלי עץ ובטון, ויצירת ממסכים (בלנדים) חדשים המבטאים באופן מושלם את אזורית והאופי היתירי.

יקב יתיר השוכן בחבל יתיר, שבהרי יהודה הגבוהים והדרומיים, הנושקים למדבר, הפך עם השנים, לסמל האזור בזכות יינות האיכות שהוא מנפיק מידי בציר. היקב זוכה בקביעות לתשבחות בארץ ובעולם, והוא הציב לעצמו כמטרה להדגיש את הייחודיות האזורית ביינותיו – אותו אופי 'יתירי' שעליו הבא מכרמים הנטועים בגובה רב באדמת גיר חרסיתי, ומאקלים ספר מדברי יבש וקר בלילה, היוצרים אזור גידול (טרואר) מאוד מיוחד.
אחד מהבלנדים החדשים והמוצלחים ביותר הוא הר עמשא לבן 2017, המבטיח לכם שדרוג משמעותי למשלוחי המנות ולשולחן החג. היין מורכב מ- 52% ויוניה, 33% שנין בלאן, 15% רוסאן, שנבצרו ממספר חלקות ביער יתיר בגובה 680 עד 780 מטר. יין בעל נפח יפה שיתאים לאוכל, אך יכול גם לעמוד בפני עצמו וליהנות כאפריטיף ולא רק בארוחות.
מחיר מומלץ לצרכן של יתיר הר עמשא לבן – 99 שקלים.
במהלך השנה הקרוב ישיק יקב יתיר ממסכים (בלנדים) חדשים ומרתקים כחלק מתהליך ההתחדשות ביתיר.
בכשרות בד"ץ מהדרין בראשות הגר"א רובין שליט"א.

מה ברצונך לחפש?

נתקלתם בחדשה מרעישה? ידיעה מעניינת מוזמנים לספר לנו