בנק לאומי נגד הטייקונים

הביקורת הציבורית עשתה את שלה והבנקים פועלים בהתאם | לאחר שהודיע הבנק על ביטול מחיקת חובו של דנקנר, פנו נציגי 'לאומי' לאילן בן דב והודיעו לו על כוונתם לממש את ערבותו לחברה שבבעלותו

לא נעים להיות היום טייקון במדינת ישראל. אתה חייב מיליונים לבנקים, חייב לחיות חיי ראווה כפועל יוצא ממעמדך, ואל תיבת הדואר שלך מגיעים מכתבים שנושאים דרישה לפרעון חובות ענק שהגיע מועד פירעונם. פעם, בימים שעברו לא מזמן, היה נוהל מחיקת חובות השמור במיוחד לטייקונים, אך דומה כי ההסדר הזה הולך ומתבטל. הנה, אפילו לבן דב כבר הגיעו, שלא לדבר על דנקנר.

קרא עוד:

[postim]

בנק לאומי פנה לאילן בן דב, בעל השליטה בטאו ובסקיילקס והודיע לו על כוונתו לממש באופן מיידי פיקדון אישי של בן דב בסך 26 מיליון שקל. מדובר במימוש ערבותו של בן דב לכ־80 מיליון שקל מתוך החוב הכולל של טאו לבנק העומד על 155 מיליון שקל. ההודעה על מימוש הערבות באה לאחר שלאומי פנה באוגוסט האחרון לבן־דב ודרש את תשלום החוב, אך נענה בשלילה.

לפני כחודש, פרסמה סקיילקס הערת עסק חי והודיעה כי היא הגיעה לחדלות פירעון. בהודעת החברה נכתב: "קיימים ספקות משמעותיים בנוגע להמשך פעילותה של החברה כעסק חי, יכולתה לפרוע את התחייבויותיה בשנתיים הקרובות במועדן ובמלואן בעתיד הנראה לעין". עוד נכתב בהודעה כי הסיבה לחדלות הפירעון היא אי יכולת להשלים עסקה עם צד שלישי שהייתה אמורה לשפר את תזרים המזומנים לחברה. העסקה נעצרה משום שהייתה תלויה בהסדר החוב בחברת הבת סאני, שלא ייצא לפועל.

מה מצבה של החברה? – עיון בדוחות שפרסמה החברה לשנת 2012 מעלה כי סקיילקס רשמה במהלך 2012 הפסד של 851 מיליון שקל, לעומת 540 מיליון שקל ב-2011. (עלייה של 58% בהפסדים). עם זאת, שכר הבכירים בחברה נשאר גבוה: שכרו של מנהל תחום המפעילים הסלולריים, דוד פיאמנטה, עמד על כ-3 מיליון שקל. המנכ"ל יהל שחר הרוויח ב-2012 1.7 מיליון שקל. סמנכ"לית הכספים של החברה, גלית אלקלעי דוד, השתכרה 35 מיליון שקלים.

מה ברצונך לחפש?

נתקלתם בחדשה מרעישה? ידיעה מעניינת מוזמנים לספר לנו