נאנקים תחת גובה עמלה? שכר עובדי הבנקים בחגיגה

שכר של עשרות אלפי שקל כל חודש, תמריצים המביאים לנטילת סיכונים גדולים מידי ויעילות נמוכה ביחס לרווחים – בנק ישראל מנסה לעשות סוף לחגיגית השכר של עובדי הבנקים בישראל | להזכירכם: לפני שנים אחדות נערכה 'רפורמה בעמלות הבנקים' ממנה, כך מתברר, הציבור רק הפסיד

עוד רפורמה אחת כזו – ואבדנו, אמרו רבים על הרפורמה שנערכה לפני שנים אחדות במחירי עמלות הבנקים. הבנקאים הפעילו לוביסטים שהצליחו לבלבל את חברי הכנסת ואלו אישרו רפורמה שבשורה התחתונה, רק פגעה בכל משקי הבית בישראל. מספר עמלות זניחות בוטלו, ואחרות אוחדו אבל דווקא 'עמלת השורה', זו שאנו משלמים על כל שורה המופיעה בדף החודשי, עלתה והכפילה את עצמה. מאז כולנו משלמים פי שניים לבנק בכל חודש וכל פעם שהמילה 'רפורמה' עולה בתקשורת אנחנו מתמלאים חרדה. מי יודע מה הולך ליפול עלינו עכשיו?

קרא עוד:

[postim]

אבל עכשיו הנתונים מגלים באופן רשמי כי המערכת הבנקאית בארץ איננה יעילה, ההוצאות הגבוהות על שכר, גבוהות מידי ביחס לרווחי הבנקים, ביחס למקובל בארצות המפותחות. כלומר: רווחי הבנקים גבוהים מאד, אבל רמות השכר הגבוהות כל כך מצליחות לשנות את היחס הרצוי בין הרווח להוצאות על שכר ולהעמיד אותו ביחס שאינו רצוי, לעומת מדינות אחרות.

על פי נתוני בנק ישראל, אחד מכל חמישה עובדים במערכת הבנקאית בארץ משתכר 30 אלף שקל ומעלה בחודש. 771 עובדים בחמשת הבנקים הגדולים בארץ משתכרים 60 אלף שקל ומעלה. אותם עובדים מהווים 2% ממצבת העובדים אולם הם מקבלים 8.7% מהוצאות השכר של הבנקים. לא מפתיע, אם כן, לשמוע שהפערים ברמות השכר הינם מהגדולים במשק: 10% מהעובדים מקבלים שכר של עד 5,000 שקל בחודש, שהם קצת יותר מאחוז בודד מכלל הוצאות השכר של הבנקים.

בנק ישראל שבחן ושיקלל את כל הנתונים מתכוון להנפיק הוראות חדשות בקשר למנגנון קביעת שכר עובדי הבנקים, וזאת במטרה להביא ליעילות במערכת הבנקאית, ולצמצם את הסיכונים הגדולים שנוטלים על עצמם בכירי המערכת, לאור העובדה כי חלק גדול משכרם מותנה בתוצאות, מה שמוביל את הבכירים ליטול סיכונים גדולים על חשבון כספי האזרחים.

מה ברצונך לחפש?

נתקלתם בחדשה מרעישה? ידיעה מעניינת מוזמנים לספר לנו