בקרוב: תחנת כוח המייצרת חשמל מהשמש

באשלים שבנגב יקומו מספר תחנות כוח שייצרו חשמל מהשמש בשיטות שונות | חברת "נגב אנרגיה" זכתה במכרז להקמת אחת מתחנות הכוח במתחם שעתיד לספק שני אחוזים מתצרוכת החשמל במדינה עד לשנת 2020

מכירים את הלוחות הסולאריים המייצרים חשמל מהשמש? – אנרגיית השמש אינה פוסקת לרגע והתלות בנפט הערבי ומחירו המאמיר, לצד הזיהום הסביבתי הנגרם בתהליך ייצורו ובמהלך השימוש בו, מביאים את המדינה לנסות ולייצר כמה שיותר אנרגיה מהשמש.

קרא עוד:

[postim]

ועדת המכרזים הבין משרדית להקמת תחנות כוח סולאריות באשלים, בראשות סגן בכיר לחשבת הכללית- רו"ח יריב נחמה, הכריזה היום כי חברת "נגב אנרגיה", המורכבת מהחברות "שיכון ובינוי אנרגיה מתחדשת" וחברת בת של "אבנגואה" הספרדית, נבחרה כזכיינית בפרויקט מסוג BOT לתכנון, מימון, הקמה והפעלה של תחנת כוח בטכנולוגיה תרמו-סולארית בפלוטA באזור אשלים בנגב  המערבי, בהספק של עד 121 מגה-וואט.

במתחם האמור, יקומו שלוש תחנות כוח שיפעלו בטכנולוגיות שונות. האחת באמצעות לוחות סולאריים המוכרים לנו היטב; השניה, זו שעליה דיווחנו בשורות הקודמות, תייצר חשמל באמצעות טכנולוגיה תרמו-סולארית ואילו השלישית תתבסס על שריפת גז.

מחיר המכרז נקבע על ידי ועדת המכרזים, ועומד על מחיר ריאלי של 76 אג’ לקוט"ש. מדובר במחיר נמוך ביחס למקובל בעולם ובישראל עבור חשמל המיוצר בטכנולוגיה תרמו-סולארית בתחנות בהיקפים דומים.

תחנת הכוח עתידה לכלול יחידת אגירת חום בהיקף המספיק לפעילות של עד 4.5 שעות, אשר מהווה חיזוק משמעותי לאמינותה של התחנה ויכולתה להוות תחליף של ממש לתחנות כוח קונבנציונליות הצורכות דלקים. כמו כן מאפשרת יכולת האגירה ניצול אנרגיית שמש בשעות שיא הביקוש לאנרגיה, גם בעונת החורף.

התחנה צפויה להתחיל לפעול במהלך המחצית השנייה של שנת 2017, ותהא מהגדולות מסוגה בעולם. היא תצטרף לתחנה תרמו-סולארית נוספת בהספק דומה ולתחנה פוטו-וולטאית בהספק של 30 מגה-ואט, אשר יקומו בסמוך לה במתחם אשלים. יחדיו, יספקו התחנות כ- 2% מסך ייצור החשמל במשק, ויהוו אבן דרך משמעותית לקראת עמידה ביעד הממשלה לפיו עד לשנת 2020 ייוצר 10% מהחשמל במשק הישראלי ממקורות אנרגיה מתחדשים.

תחנת הכוח תוקם במודל ה- BOT, במסגרתו מתחייב הזכיין לתכנן, להקים ולתפעל את התחנה במשך תקופה כוללת בת 28 שנים, אשר בסופן יעבור המתקן לבעלות המדינה. קבוצת "נגב אנרגיה" התחייבה להקים את תחנת הכוח בתוך תקופה של 36 חודשים לכל היותר.

שר האנרגיה והמים, סילבן שלום: "אני מברך על הזכייה במכרז תרמו פלוט A אשלים. מדובר בפרויקט חשוב ביותר בתחום האנרגיות המתחדשות, אשר יגדיל באופן משמעותי את ייצור החשמל מאנרגיית השמש בישראל. נמשיך לקדם במרץ את תחום האנרגיות המתחדשות".

החשבת הכללית במשרד האוצר, מיכל עבאדי-בויאנג’ו, בירכה על הזכייה, וציינה כי "מדובר בהוכחה נוספת ליעילותה של שיטת המכרזים כדרך להקמתם של מתקני תשתית בעלי מורכבות טכנולוגית, ולפיתוח התעשייה הישראלית, הפעם במסגרת משק האנרגיה ולמען הפחתת תלותה של ישראל במקורות אנרגיה חיצוניים".

וועדת המכרזים הבין משרדית להקמת תחנות כוח סולאריות, בראשות רו"ח יריב נחמה, סגן בכיר לחשבת הכללית, כוללת את נציגי משרד האוצר, משרד האנרגיה והמים והרשות לשירותים ציבוריים-חשמל, ומרוכזת על ידי אגף הפרויקטים בשיתוף המגזר הפרטי בחברת ’ענבל’. הוועדה מוציאה לפועל את החלטת הממשלה 3338 מיום 27.3.2008 המורה על הקמת תחנות כוח סולאריות בטכנולוגיות תרמית ופוטו-וולטאית במתחם אשלים שבנגב.

 

מה ברצונך לחפש?

נתקלתם בחדשה מרעישה? ידיעה מעניינת מוזמנים לספר לנו