מהפכת נגישות: מאות מוניות מיוחדות לנכים יופעלו בחודשים הקרובים

עד סוף השנה הבאה: אלף מוניות מיוחדות המונגשות לנכים ומוגבלים, כ- 300 מתוכן יפעלו כבר בחודשים הקרובים • השר כץ: "מדובר במהפכה בשירות עבור ציבור הנכים ואנשים עם מוגבלויות המשתמשים בשירותי המוניות"

ביקוש חסר תקדים לרישיונות הפעלה למונית, המותאמת לנכים. בתוך שלושה חודשים בלבד, נרכשו כל אלף הזכויות הציבוריות (מספרים ירוקים) להפעלת מונית, שהציע משרד התחבורה, במחיר מוזל למי שיפעיל מונית מיוחדת, המותאמת לנכים עם כסאות גלגלים.

שר התחבורה, הבטיחות בדרכים והמודיעין, ישראל כץ, ציין כי עד סוף שנת 2016, יפעלו אלף מוניות מיוחדות הנגישות לנכים עם כיסא גלגלים. כ- 300 מתוכן, יחלו לפעול כבר בחודשים הקרובים. מוניות הנכים הראשונות צפויות לעלות על הכביש במהלך חודש אוגוסט הקרוב.

על פי תקנה חדשה שנחתמה על ידי השר כץ, תאגיד מונית שיפעיל לפחות 50 מוניות מיוחדות (ספיישל), המותאמות לנכים על כיסא גלגלים, ישלם אגרה סמלית של 10 אלפים שקל עבור כל זכות ציבורית להפעלת מונית, במקום 244 אלף שקלים כיום.

לנהגים יחידים שאינם פועלים במסגרת תאגיד, התאפשר לרכוש את הזכות הציבורית, בהנחה של 50% מגובה האגרה שנקבעה בתקנות. 950 מהזכויות הציבוריות נרכשו על ידי כ- 20 תאגידי מוניות, ו- 50 נוספים על ידי נהגים פרטיים.

התקנות קובעות סטנדרטים גבוהים במיוחד להפעלת מונית לנכים. בין השאר נקבע כי גיל המונית לא יעלה על שלוש שנים ויותקנו בה מעקה הרמה לכיסא גלגלים או מעלון מיוחד המאפשר עלייה וירידה נוחה של נכים בכיסא גלגלים. תאגיד המונית, יידרש לספק שירות ללקוח בתוך 30 דקות לכל היותר, ממועד הקריאה.

התאגידים יחויבו לתת שירות לנכים ולאנשים עם מוגבלות, בפריסה ארצית שתיתן מענה לכל ציבור הנכים בארץ. מפת השירות הארצית של המוניות המיוחדות תפורסם לציבור. בנוסף לכך, יפעילו התאגידים, מוקד שירות טלפוני, 24 שעות ביממה.

קרא עוד:
[postim]

נהגים המיועדים לנהוג במוניות הנגישות לנכים, ידרשו לעבור הכשרה מיוחדת על ידי התאגיד, הכוללת בין השאר, שימוש בטיחותי באמצעים לעיגון כיסא הגלגלים ולאבטחת יציבותו, מפני טלטולים בעת נסיעה, בלימת פתע והאצה של המהירות.

השר כץ ציין כי מדובר במהפכה בשירות עבור ציבור הנכים והאנשים עם מוגבלויות, המשתמשים בשירותי המוניות לדבריו, זהו צעד נוסף של משרד התחבורה ביישום תקנות הנגישות בתחבורה הציבורית בישראל, המבוצע בשיתוף עם איגודי הנכים ונציבות שוויון לאנשים עם מוגבלויות.

"זכותם של הנכים לנהל אורח חיים סדיר ורגיל כשאר האוכלוסייה ובכלל זה גם בתחבורה הציבורית. למדינת ישראל שבה חיים מאות אלפי נכים, כתוצאה ממלחמות, פעולות איבה ותאונות יש חובה ראשונה במעלה לדאוג לאזרחיה המוגבלים", הוסיף כץ.

מנהל הרשות הארצית לתחבורה ציבורית במשרד התחבורה, מאיר חן, ציין, כי מדובר בשירות חדש מסוגו בארץ שישתלב בענף המוניות בישראל. לדבריו, שירות מוניות נגישות יהיה במחיר שווה לכל נפש, בדומה לנסיעה במונית רגילה.

אילוסטרציה: דודי ועקנין – פלאש 90

מה ברצונך לחפש?

נתקלתם בחדשה מרעישה? ידיעה מעניינת מוזמנים לספר לנו