הפחתת כ-30% מפליטות גזי החממה הצפויות ב-2030 תחסוך למשק הישראלי 125 מיליארד ש"ח

המשרד להגנת הסביבה מפרסם את המלצותיו ליעד לאומי להפחתת פליטות גזי החממה עד לשנת 2030 • התועלת הכלכלית המצטברת למשק, כתוצאה מיישום המלצות התכנית ועמידה ביעדי ההפחתה, מוערכת בכ-125 מילארד ₪ עד שנת 2030 בעיקר כתוצאה מהפחתת הנזקים הבריאותיים מזיהום אוויר ומחיסכון בדלקים וחשמל

במסגרת כנס חדשנות וקיימות שערך היום המשרד להגנת הסביבה לקראת ועידת האקלים בפריז, אמר השר אבי גבאי כי " לישראל יש את כל התנאים הנדרשים להובלת מדיניות אקלים מתקדמת: יש לנו גז, שמש, מימון ומוח שיודע למצוא פתרונות – את כל היתרונות האלה התוכנית שלנו תמנף ליצירת מנוע צמיחה למשק והטכנולוגיות שנפתח כאן יתנו פתרונות להתמודדות העולמית עם משבר האקלים".

עמדת המשרד היא כי על מדינת ישראל להתאים עצמה למדינות ה-OECD אליהן היא משתייכת, ולהפחית כ-30% מפליטות גזי החממה הצפויות ב-2030: בין 30-34 מיליון טון גזי חממה עד שנת 2030. אימוץ יעד זה יוביל לרמת פליטות של בין 6.9-7.4 מיליון טון לנפש, בדומה למדינות המתועשות בעולם – כך עולה מהמלצת המשרד להגנת הסביבה לגיבוש יעד לאומי לפחתת פליטות גזי החממה.

המסקנות הוצגו בסיומו של כנס חדשנות וקיימות שערך המשרד, לקראת ועידת האקלים בפריז, בהשתתפות השר להגנת הסביבה, אבי גבאי והשרה הגרמנייה להגנת הסביבה ברברה הנדריקס. בכוונת המשרד להעביר את ההמלצות להחלטת ממשלה עד חודש ספטמבר ולאחר מכן להגיש אותם לאו"ם כמחוייבות הרשמית של מדינת ישראל.

קרא עוד:
[postim]

המלצת המשרד גובשה על בסיס עבודת הועדה הבין-משרדית, שבחנה באופן מקיף את פוטנציאל ההפחתה בצריכת האנרגיה ובפליטות גזי החממה של ישראל לשנת 2030 בסקטורים השונים כגון ייצור חשמל, תעשייה, תחבורה, מבני מסחר ומגורים, פסולת וחקלאות. בחודשים האחרונים ערכה הועדה ניתוח טכני וכלכלי לפוטנציאל ההפחתה בצריכת האנרגיה ובפליטות גזי החממה יחד עם משרדי הממשלה הרלוונטים ורשויות שונות וגיבשה תרחיש ריאלי כלכלי לישראל לשנת 2030 הכולל יעד להפחתת גזי חממה ואסטרטגיה למימוש היעד.

אמצעי המדיניות העיקריים בהם ממליץ המשרד להגנת הסביבה לנקוט על מנת להגיע אל היעד כוללים: תיעדוף גז טבעי על פני פחם בייצור חשמל. הקמת קרן לאומית להתייעלות אנרגטית, אשר תאפשר מימון ותמיכה בהתייעלות אנרגטית. יצירת תמריץ כלכלי ליצרני החשמל להשקיע בחיסכון בחשמל. אימוץ בפועל של תקן לבנייה ירוקה בבנייה חדשה בכל הרשויות בארץ. פיתוח מערך התחבורה הציבורית, ועוד.

אילוסטרציה: חן לפידות – פלאש 90

מה ברצונך לחפש?

נתקלתם בחדשה מרעישה? ידיעה מעניינת מוזמנים לספר לנו