חוסכים כסף וחיים: המדינה תממן מערכות בטיחות מצילות חיים בכלי הרכב

מערכות מצילות חיים של בקרת סטייה מנתיב, ניטור מרחק מלפנים וזיהוי הולכי רגל, יותקנו בכלי רכב משנת 2000 ואילך • העלות הכוללת של תאונות הדרכים למדינת ישראל מסתכמת מדי שנה בכ-14.5 מיליארד שקלים • אוטובוסים ומשאיות יחויבו להתקין את המערכת, כתנאי לחידוש הרישיון

צעד משמעותי במאבק בתאונות הדרכים. הממשלה אישרה היום את תכניתו של שר התחבורה והמודיעין, ישראל כץ, להפחתת מספר הנפגעים בתאונות דרכים, באמצעות מתן תמריצים לבעלי רכב להתקין מערכות בטיחות מצילות חיים בכלי הרכב.

על פי תכניתו של השר כץ, מערכות הבטיחות יותקנו בכלי רכב משנת 2000 ואילך. ראש הממשלה, בנימין נתניהו, החליט על הקמת צוות משותף של משרדי התחבורה והאוצר שיבחן באופן מידי את דרכי המימון של הרפורמה. לדברי כץ, מערכות הבטיחות על כלי הרכב ימומנו במלואן על ידי המדינה ובעלי הרכב לא יצטרכו לשאת בעלות רכישת המערכות והתקנתן.

מדובר בשלוש מערכות מצילות חיים. מערכת בקרת סטייה מנתיב, המתריעה בפני הנהג על סטייה מחוץ לנתיב הנסיעה, מערכת ניטור מרחק מלפנים, המזהה מכשול מלפני הרכב או אי שמירת מרחק ומערכת לזיהוי הולכי רגל, המזהה הולכי רגל החוצים או ההולכים על הכביש, בעת נסיעת כלי הרכב.

מערכת לזיהוי הולכי הרגל המותקנת באוטובוסים, כוללת זיהוי מלא של הולכי הרגל ועצמים נוספים הממוקמים ב"שטחים המתים" שלצידי האוטובוס ובכך היא מבטיחה בטיחות מקסימאלית של הולכי רגל מסביב לאוטובוס ובחזיתו. על פי תכניתו של השר כץ, אוטובוסים ומשאיות יחויבו להתקין את המערכת, כתנאי לחידוש הרישיון.

קרא עוד:
[postim]

ממחקר של משרד התחבורה האמריקני עולה כי 93% מתאונות הדרכים נגרמות כתוצאה מהגורם האנושי, והתראה מוקדמת של המערכות לנהג עשויה למנוע כ-80% מתאונות הדרכים. לדברי השר כץ, המערכות שנבחרו עשויות למנוע חלק ניכר מתאונות אלה ולחסוך בחיי אדם רבים.

העלות הכוללת של תאונות הדרכים למדינת ישראל מסתכמת מדי שנה בכ-14.5 מיליארד שקלים בשנה. עלויות אלה כוללות בין השאר בזבוז ימי עבודה, נזקים לרכוש ולנפש, ימי אשפוז, עמידה בפקקים ועוד. התקנת מערכות אלה בכלי הרכב בישראל עשויה לחסוך מדי שנה למשק מיליארדי שקלים.

מהנתונים עולה עוד כי בשנת 2014 הותקנו כ-40 אלף מערכות סטייה מנתיב, ניטור מרחק מלפנים וזיהוי הולכי רגל בכלי רכב בישראל, וכתוצאה מכך, נחסכו חייהם של 11 בני אדם. התקנת מערכות כאלה בכל כלי הרכב הישנים משנת 2000 ואילך, צפויה לחסוך את חייהם של עשרות בני אדם מדי שנה.

(אילוסטרציה: יוסי זמיר – פלאש 90)

מה ברצונך לחפש?

נתקלתם בחדשה מרעישה? ידיעה מעניינת מוזמנים לספר לנו