העיר הפרסית אפולוניה-ארסוף תוקם מחדש בתחום הרצליה

באזור עתידות להיבנות כ-3,000 יחידות דיור שישווקו בשיטת "מחיר למשתכן" • השר להגנת הסביבה: "זהו חלק מהפתרון למשבר בשוק הדיור"

השר להגנת הסביבה, אבי גבאי, סייר באתר אפולוניה (נוף-ים) בהרצליה יחד עם מנכ"ל משרדו, ישראל דנציגר, ראש העיר, משה פדלון, ונציגים של גופים ממשלתיים נוספים כדי לבחון מקרוב את הליך שיקום הקרקע שיבוצע באתר בשנים הקרובות ויזרז את פיתוח השטח לבנייה למגורים. בסיור נכחו גם עדיאל שומרון, מ"מ מנהל רשות מקרקעי ישראל ומנהלת הוועדה הארצית לתכנון ולבניה של מתחמים מועדפים לדיור דקלה פרסיקו.

"הממשלה לוקחת צעד קדימה בנושא שיקום הקרקעות ולוקחת אחריות כפולה – אנחנו פועלים כרגולטור וגם מבצעים בעצמנו את השיקום", אמר השר להגנת הסביבה אבי גבאי. "ניצבת כאן היום שורה של גורמים ממשלתיים ועירוניים שאנחנו רותמים לנושא ונמשיך לפעול יחד כחלק מהפתרון למשבר בשוק הדיור".

קרא עוד:
[postim]

על פי הערכות, באזור עתידות להיבנות כ-3,000 יחידות דיור שישווקו בשיטת "מחיר למשתכן". אתר אפולוניה בו פעלו בעבר מתקנים של התעשייה הצבאית שזיהמו את הקרקע נחשב ל"מקרה מבחן" דרכו יגבשו הגורמים המקצועיים מתווה לטיפול גם באתרים נוספים של קרקעות מזוהמות, בעיקר באתרים של תע"ש ומחנות צה"ל המפונים. מטרת הפרויקט היא העמדת הקרקעות המשוקמות לבנייה למגורים ללא כל סיכון בריאותי למשתכנים, בזמן הקצר ביותר וברמת עלות נמוכה ככל הניתן. הקרקעות הנוספות שדורשות שיקום נמצאות רובן בלב אזורי ביקוש, בין היתר ברמת השרון, צריפין ושדה דב. על פי הערכות שטחים אלה ונוספים, צפויים להכיל בעתיד, בתום השיקום, כ-85 אלף יחידות דיור.

במסגרת הסיור שנערך הוצגו לשר לוחות הזמנים לעבודות השיקום על ידי החברה לשירותי איכות הסביבה שהוכרזה כזרוע הביצוע של הממשלה לניהול הפרויקט. על פי הערכות עד סוף שנת 2017 הקרקע תשוקם ויחלו עבודות הבנייה באתר. לפרויקט שיקום הקרקעות נרתמים לעבודה משותפת המשרד להגנת הסביבה, משרד האוצר, משרד הביטחון, רשות מקרקעי ישראל, מנהל התכנון ורשות המים. כזכור, על פי הצעתם של השר להגנת הסביבה ושר האוצר, לפני כחודש החליט קבינט הדיור כי החברה לשירותי איכות הסביבה תהיה זרוע הביצוע לעניין שיקום קרקעות המדינה, בתיאום עם רשות מקרקעי ישראל ורשות החברות הממשלתיות. ההצעה הובאה בעקבות הצורך הדחוף לקדם את הטיפול בקרקעות שיפונו על ידי צה"ל, בין היתר, בשל המשבר בשוק הדיור והאפשרות לשווק קרקעות בהיקף רחב לאחר שיקומן.

(צילום: המשרד להגנת הסביבה)

מה ברצונך לחפש?

נתקלתם בחדשה מרעישה? ידיעה מעניינת מוזמנים לספר לנו