כִּכָּרוֹ בְיָדוֹ: שוק מיטות התינוק נפתח לתחרות

משרד הכלכלה אימץ את התקן האירופי למיטות תינוק: מגוון מיטות לתינוקות המיוצרות בחו"ל צפויות להיכנס לשוק הישראלי, להגדיל את התחרות ולהביא להפחתת מחירים • בתקן החדש, בוטל האיסור להשתמש במספר חומרים ביצור המיטות ושונו מספר דרישות הנוגעות למעקה הנייד במיטות

חדשות טובות להורים. שינוי משמעותי בתקן המיטות לתינוקות בישראל, יאפשר ייצור ויבוא מיטות תינוק, לפי דרישות התקן האירופאי, וצפוי להביא לתחרות שתשפיע על ההיצע והמחירים בשוק המוצרים לתינוקות.

במסגרת ההחלטה שאושרה על ידי שר הכלכלה היוצא, אריה דרעי, עמל מכון התקנים בחודשים האחרונים על ביטול הדרישות הישראליות המופיעות בתקן הישראלי למיטות ומיטות מתקפלות לתינוק, ומהוות חסם משמעותי ביבוא מיטות תינוק לישראל.

בתקן החדש, שיכנס לתוקפו עוד כשנה בכדי לאפשר לתעשייה המקומית להיערך לשינויים, בוטל האיסור להשתמש במספר חומרים ביצור המיטות המותרים באירופה, מבלי לפגוע ברמת הבריאות והבטיחות של המוצר. בנוסף, בוטלו ושונו מספר דרישות הנוגעות למעקה הנייד במיטות.

במשרד הכלכלה מסבירים כי התקן החדש יאפשר למעשה לייבא מגוון דגמים של מיטות תינוק לישראל, על ידי מגוון יבואנים ויצרנים, וכתוצאה מכך להגביר את התחרות ולהוזיל את מחירי המיטות לצרכן, זאת מבלי להתפשר על בטיחות ובריאות התינוקות.

הצעד מצטרף לרפורמה מקיפה שמבצע משרד הכלכלה בתחום התקינה בשנתיים האחרונות, הכוללת מיפוי, אבחון ותיקון של כ-620 תקנים רשמיים שהיו קיימים עם תחילת העבודה, ועומדים כיום, לאחר ביטול של כ-70 תקנים, על כ-550 תקנים בלבד.

בנוסף, הקים מנכ"ל משרד הכלכלה, עמית לנג, צוות אשר סורק, מאתר ובוחן את נחיצות ההתאמות הישראליות המשולבות כיום בתקנים הבינלאומיים המאומצים. הדגש במשרד הינו על תחום זה, נוכח היותו בעל השפעה על יוקר המחייה בכלל ובקרב משפחות צעירות בפרט.

לנג אמר היום כי "משרד הכלכלה ממשיך במאמציו להתאמת התקינה הישראלית לדרישות הבינלאומיות. הורדת בירוקרטיה מיותרת, מאפשרת ייבוא וייצור של מגוון מוצרים גדול יותר, מעודדת תחרות ותורמת להורדת יוקר המחייה"

(אילוסטרציה: אדי ישראל – פלאש 90)

מה ברצונך לחפש?

נתקלתם בחדשה מרעישה? ידיעה מעניינת מוזמנים לספר לנו