באדיבות שמרית:
רכיבים לכ-25 עוגיות:
100 גר' נטורינה רכה מאוד
1/2 כוס אבקת סוכר (60 גר')
2 חלמונים L
3/4 כוס קורנפלור (100 גר')
3/4 כוס קמח (105 גר')
1/2 כפית אבקת אפייה
מלית וקישוט:
צנצנת ריבת חלב
1/2 כוס קוקוס טחון
אופן ההכנה:
- מערבלים את הנטורינה עם אבקת סוכר בקערת מיקסר, עד לקבלת תערובת אחידה ורכה.
- מוסיפים את החלמונים ומערבלים היטב.
- מנפים פנימה את הקורנפלור, קמח ואבקת אפייה ומערבלים רק עד לקבלת בצק אחיד, רך וחלק.
- על גבי נייר אפייה מקומח בנדיבות מרדדים את הבצק לשכבה דקה בעובי של פחות מחצי ס״מ. קורצים מהבצק עיגולים בקוטר 3-4 ס״מ ומעבירים לתבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה במרווחים קלים. אופים בתנור שחומם מראש ל-175 מעלות כ-9 דקות, עד להזהבה קלה מאוד. מוציאים ומצננים.
- הופכים מחצית מהעוגיות כך שצידן התחתון יפנה כלפי מעלה. מזלפים או מורחים ריבת חלב. סוגרים בעדינות בעוגייה נוספת. לוחצים קלות כך שהמלית תציץ מהצדדים.
- מגלגלים כל עוגייה בקערת קוקוס כך שתצופה מצידיה בקוקוס.
טיפים להכנת המתכון:
- ניתן לשמור בקופסא אטומה עד 4 ימים בטמפרטורת החדר.
- מומלץ להכין יום לפני ההגשה.
יצא טעים מאוד ניסיתי להחליף את נטורינה אם חמאה ויצא יותר טעים ממש רק ממליצה כמובן יש לי ילד לא אוכל כלום הוא כבר בן 7 ולא מכניס כלום לפה מה זה לא מכניס כלום לא מכניס כלום אבל לא המון ורק את זה הכניס הוא אוכל את זה בוקר צהרים וערב כל פעם 8 עוגיות והוא בהרבה יותר טוב ממה שהוא היה שהוא לא אכל…