פוקאצ׳ה ירקות / עטרה ז׳ורנו

פוקאצ׳ה ירקות עם בצק אוורירי ונגיעות שמן זית ומלח

לבצק:
קילו קמח.
3 כפות שמרים.
1/4 כוס סוכר.
2 כוסות מים קרים.
כוס שמן.
כף מלח.
לירקות:
1 חציל.
2 בטטות.
1 גמבה אדומה.
1 גמבה צהובה.
1 גמבה כתומה.
1 בצל לבן.
1 בצל סגול.
1/2 צרור כוסברה.
תבלינים: מלח גס, פלפל שחור גרוס ושמן.
——————————————————-
אופן ההכנה:
1. יש לחתוך את הירקות למקלות לתבל במלח, פלפל שחור ושמן.
2. לאפות את הירקות בחום של 200 מעלות למשך 20 דקות.
3. לאחר האפיה יש לתת לירקות התקררות מלאה לפני שמניחים על הפוקאצ׳ה.
4. יש לערבב את הקמח, השמרים והסוכר היטב בקערת המיקסר כ-2 דקות בעזרת וו גיטרה.
5. לאחר שהחומרים היבשים יתערבבו יש להוסיף את המים וכוס שמן וללוש למשך 5 דקות.
6. יש להוסיף את כף המלח וללוש לישה נוספת של 5 דקות.
7. יש לשמן היטב את הקערה ולאחר מכן לשים את הבצק ולשים מעלה הבצק עוד קצת שמן על מנת שלא יתייבש ונותנת התפחה של חצי שעה.
8. לאחר מכן פותחת בעזרת כפות הידיים את הבצק.
9. בעזרת האצבעות הידים מחוררת את הבצק שמה מעל את הירקות מפזרת בצדדי הבצק שומשום וקצח.
10. אופה בחום של 200 מעלות למשך 20 דקות.

בהצלחה!

לסדנאות- עטרה ז׳ורנו – 058-4713348

מה ברצונך לחפש?

נתקלתם בחדשה מרעישה? ידיעה מעניינת מוזמנים לספר לנו